Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Левон Хампарцумян: Как да вярваш на ваксинацията на администрация, която смята хотел за подпорна стена

Хората имат съмнения във ваксинацията, защото как да вярваш на тази администрация, която смята за хотел подпорна стена. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в коментар за хода на ваксинацията в България.

Хампарцумян заяви още пред bTV, че в момента най-голямото предизвикателство пред ваксините е тяхната логистика. За него процесът по ваксиниране зависи от доверието, което има обществото към управляващите.

Той коментира и състоянието на икономиката в пандемията: Опасенията за състоянието на икономиката след коронавируса се оказват преувеличени, смята банкерът Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите у нас. Пред bTV той посочи, че има силно засегнати сектори, като например туризъм и транспорт, но те бързо „ще дръпнат“ при увеличаване на активността.

„В пост-ковид ерата системите за подпомагане от финансова гледна точка ще бъдат

канализирани през банките“, обясни банкерът. Той е категоричен, че банките са добре капитализирани и подготвени за кризи.

Буферите, които банките са натрупани в добрите години, трябва да помогнат за преодоляване на влошаване, предизвикано от лоши задължения, обясни Хампарцумян.

Той смята, че удължаването на мораториумите за плащане на кредити ще има лош ефект и фирми, които не са жизнеспособни със и без коронавирус, трябва да бъдат преструктурирани.

Frognews.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Левон Хампарцумян: Как да вярваш на ваксинацията на администрация, която смята хотел за подпорна стена – Свободно слово (svobodnoslovo.eu)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!