Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тъмнина преди зората: Неизбежни ли са бедствията предсказани в пророчествата?

По време на голяма опасност, точно когато човечеството е на ръба на пълното запустение, Божественото Същество се завръща, за да спаси вярващите, да предложи спасение и да разпространи просветление. (Изображение: чрез pixabay / CC0 1.0)

Според многото легенди и пророчества за бедствия на нациите, народите и религиите по целия свят, хората ще се изправят пред зли сили, тъмнина, скръб, тежки предизвикателства и ще преживеят опустошителни бедствия в определен период от време в бъдещето.

По това критично време, известно още като Последните дни и точно когато човечеството е на ръба на пълното запустение, Божественото същество се завръща, за да спаси вярващите, да предложи спасение и да разпространи просветлението. В крайна сметка справедливостта надделява и побеждава злото. Праведните хора се спасяват, пречистват и навлизат в нова, славна ера на мир и благодат.

Изглежда, че е настъпило времето на изпитание и скръб за човечеството. По всичко изглежда, че неволите от онзи хаотичен и корумпиран период от време, изобразен в пророчествата, са върху нас днес.

Пророчество на древните перси

Дали са тук тези изпитания и бедствия за човечеството от Последните дни? Божествената помощ е винаги наблизо. (Изображение: pixabay / CC0 1.0)

Писанията на древния пророк Заратустра, персиец, живял преди хиляди години, са преведени в „Свещените книги на Изтока“. Те съдържат следните пророчества:

„Всички се застъпват за алчността и вярата във фалшиви убеждения. Телата им са пълни, но душите им са гладни."

„Тъмни облаци и жаби затъмняват небето.“

„Горещ и студен въздух се редува, и отвява всички плодове и зърна.“

„Дъждът не пада, когато трябва.“

Горещ вятър, студен вятър и дъжд, който не трябва да пада, са символи на природни бедствия, докато „тъмните облаци“ и „жабите“ представляват злите сили, които потапят целия свят в тъмнина.

Прогноза за бедствие от Хермес

Хермес е бил пророк, свързан с древен Египет и Гърция. Той заявил, че човечеството ще загуби вяра в боговете по някое време в бъдещето и ще бъде на ръба на краха на духа.

„Хората, които са благочестиви към боговете, ще се считат за луди, докато тези, които не уважават боговете, ще се смятат за умни, лудите ще се смятат за размирници, а нечестивите - за добри хора. Когато става въпрос за безсмъртието на душата или живота, те ще се подиграват и ще мислят, че е невярно. Никой вече не вярва и не говори за уважение и благочестие към боговете. Това ще бъде хаотичен период и всички морални ценности постепенно ще изчезнат. Хората ще изпадат в умствено

объркване. Техните мисли, думи и дела вече няма да имат любов, а ще са пълни с егоизъм. Хората ще преследват изключително материалистичен живот и това преследване ще ги държи далеч от духовния свят.

„Ще се роди тъмна династия. Хората ще бъдат управлявани от зли, корумпирани и егоистични политици, които се интересуват от пари и власт. Природата ще излезе от равновесие. Катастрофата ще дойде, защото човечеството ще се задуши от това.

„Когато всичко това дойде, Върховен бог Създател ще коригира всичко. Той ще върне тези, които са се загубили по пътя си и накрая ще елиминира появяващите се наводнения, пожари, войни, болести. По този начин Създателят ще възстанови целия свят в първоначалното му състояние и хората винаги ще обичат, хвалят и благославят боговете. Ще се роди нова вселена. Всичко ще бъде възстановено и ще стане красиво и свещено.“

Скандинавските и древните пророчества на индийските хопи също предлагат подобни предсказания.

Пророчества за бедствие, война и изкупление на праведните в „Книгата на Откровението“

Архангел Михаил е изпратен от Бог да убие демоните и Червения дракон. (Изображение: Flickr / Michiel2005 / CC BY 2.0)

„Книгата на Откровението“, иначе известна като „Апокалипсис“, е последната книга на християнската Библия. Според писанието, когато Йоан, ученик на Исус Христос, бил в изгнание на остров Патмос, Бог го завел на небето, за да види седемте печата, Четирите конници и белега на Звяра, които трябвало да донесат голямо бедствие и скръб на Земята. Той записал това, на което станал свидетел и написал тази мистериозна книга.

Историята, както е разказана, е: Исус, известен като Агнето в Откровенията, и неговите ученици (наричани в Библията светии) се борят срещу Великия червен дракон и злите сили на Звяра. Агнето представлява справедливост, правда и Божията воля. Звярът обърква хората по света, като ги води към всички видове разврат, неморалност, зло, безчестие и корумпираност, хулейки Бог, Божията репутация и апостолите, живеещи на Небето.

Злият звяр управлява Вавилон Велики, (наричан още големият прелюбодеец в Книгата). Градът е много богат, славно място, притежаващо голямо богатство и много стоки. Държави, бизнеси и хора попадат под неговото прелюбодейно заклинание и трудно могат да устоят на изкушенията му. Без да обръщат внимание на бедствието, което предстои, те знаят за неговата зла музика, блудство, наркотици и мръсотия, но въпреки това си сътрудничат с него, правят бизнес с него и купуват неговите продукти.

„Книгата на Откровението“ разкрива: „Ако се бият с Агнето, Агнето ще ги победи, защото Агнето е Господарят на Господарите и Царят на царете.“ Тъй като обаче Звярът е измамник, много хора са привлечени в неговите капани и му помагат да върши екстремно зло и да извършва измамни престъпления срещу Бог и човечеството.

Бедствията, споменати в „Книгата на Откровението”, включват отровена вода, пожари, земетресения, градушка, бури, дим и сяра, скакалци, чуми, екстремни горещини и войни. (Изображение: wikipedia / CC0 1.0)

Бедствията, споменати в „Книгата на Откровението”, включват отровена вода, пожари, земетресения, градушка, бури, дим и сяра, скакалци, чуми, екстремни горещини и войни. В крайна сметка Агнето и светиите побеждават злите духове, демоните и чудовищата. Вавилон Сити се срива за един ден и ужасяващи бедствия спохождат него и неговите съратници. Царете и търговците от различните страни, които са работили с него и са го подкрепяли, са смаяни. Мислейки си, че са недосегаеми, сега са в паника, виждайки, че богатият и славен град е напълно унищожен. Бедствието ги спохожда и тях, тъй като и те отказват да се покаят за греховете си и кривите си пътища. Те биват съдени и изпратени в ада.

При „последния съд“ всички грешници, които отказват да се покаят и да поискат прошка, биват осъдени и изпратени в ада. След това се създава нова вселена и само тези, чиито имена са записани в Книгата на живота, могат да влязат в новия космос.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: The Darkness Before Dawn: Are the Prophecies of Disaster Imminent?  - Bringing you Truth, Inspiration, Hope. (visiontimes.com)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!