Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фермери убили китайски комунистически служител

Китайски вестник съобщи, че местен комунистически служител, на име Денг Кайхуа (Deng Kaihua), е довел 80 човека да разрушават търговските павилиони на фермери, намиращи се пред четири строителни обекта по протежение на река Джукенг (Zhukeng). Районът се застроявал от компанията "Зона за туристическо развитие на планина Нанкун (Nankun)".

Когато групата за разрушаване се опитала да накара възрастната двойка Джоу (Zhou) да напусне своя павилион, членове на семейство им се втурнали да ги защитават с мачете, кухненски ножове и лопати. При нападението местният комунистически служител Денг бил ударен силно по главата и починал на място.

Близките на Джоу твърдят, че са нападнали, защото възстарата жена е била блъсната на земята и почти хвърлена в реката. Семейството каза, че е искало писмен документ от компанията, извършваща разрушителната дейност, но такъв не им бил никога показан.

"Зона за туристическо развитие на планина Нанкун" е построила в района редица хотели и ресторанти през последните няколко години, но местните жители казват, че не са получили парите, които са им обещали от продажбата на туристически билети.

Управлението на компанията не е обявило своите планови за разрушаване на павилионите, нито е ясно защо някои от павилионите остават, докато други биват разрушавани.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!