Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 300 дни гладна стачка

Джоу Шиангиянг (Zhou Xiangyang) е бил арестуван в средата на 2003 г. за разпространяване на материали за Фалун Гонг, и задържан в местния полицейски участък в продължение на 14 месеца.

След това е осъден на девет години затвор и е изпратен да излежава присъдата си в затвора Гангбей (Gangbei).

Според уебсайта Clearwisdom.net, членовете на семейството му са отишли да го видят през юни т. г., при което Джоу е бил изнесен от четирима затворници, изтощен и смъртно бял, след своята продължила над 300 дни гладна стачка.

Гладната стачка е форма на протест, до която се прибягва в краен случай. Под ръководената от държавата кампания на арести, мъчения и промиване на съзнанието, практикуващите Фалун Гонг нямат възможност да обжалват.

Уебсайтът съобщава, че по време на неговото задържане, Джоу е бил бит, поставян в изолация, лишаван от сън и принуждаван да гледа клеветнически материали за Фалун Гонг.

При посещенията на неговото семейство, всичките разговори са били записвани, а пазачите не са му разрешавали да говори за това, какво са правили с него в затвора. Посещенията са били прекратявани, ако пазачите решат, че неговите близки казват неща, които ще попречат на процеса на принуждаване на Джоу да се окаже от Фалун Гонг.

След неговата гладна стачка, Джоу е бил хранен насила или откарван в болницата, за да бъде сложен на системи. Когато неговото здраве се влошило, на семейството му е било казано, че могат да подадат молба за освобождаване под гаранция за медицинско лечение, но при условие, че се откаже от Фалун Гонг и прехвърли адреса си на постоянна регистрация от Тянджин в отдалечено малко селце, нямащо връзки с родния му град. На семейството му било казано да не съобщават на никого за условията на тази сделка.

Когато близките на Джоу се опитали да направят както били посъветвани, те получили отговора, че Джоу не отговаря на условията за освобождаване.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!