К19 e за 2 г., маските не пазят на климатик, 70% заразени вкъщи: проф. Дж. Палу, президент на Европейското вирусологично общество

Президентът на Eвропейското вирусологично общество проф. Джорджо Палу даде важни разяснения за коронавируса в най-авторитетното предаване на първи канал на италианската държавна телевизия РАИ – Порта а порта:
Предишните мощни епидемии, дошли от Изтока – инфлуенцата H2N2 от 1957-58 г., тръгнала през тогавашния февруари от Сингапур, и Хонконгският грип от 1968-69 г., тръгнал през юли, и двете с над милион починали, траят по около две години. Такива прогнози могат да бъдат направени и за коронавирус19, който вече година е с нас. Важно е да се каже, че при него смъртността е ниска в сравнение с други инфекции – очаквам да бъде 0,3% в крайна сметка. И пада 6 пъти за тази вълна, която откроявам от 1 октомври, дори в сравнение с пролетната вълна в Италия. В пъти намаляват и остритеите случаи – те са само 6,6%, при едва 0,7%  тежки в интензивни отделения”.

В Италия, за разлика от България правят разбивка на хората с положителни тестове. Голямото абсолютно мнозинство са асимптоматични и според проф. Палу НЕболни и НЕзаразни. През март в тази група са едва 10%, като заедно с много леко симптоматичните формират ¾ от всички инфектирани.

От цялата тази група около 5% могат да предават вируса. И така: 

„Новата вълна започна с отварянето на училищата и университетите и не се дължи толкова на смесването на младите хора в тях, а на препълването на градския транспорт. Защо?

Маските не предпазват при аерозолите на общите климатици. В такива случаи и дистанцията трудно може да помогне.

Важно е да се знае:

70% от огнищата на зараза с К19 са семейни, т.е. домашни!

Докато чакаме ваксина, много често ме питат дали има други, които помагат. И аз казвам: понеже лично съм я изследвал, ваксината БЦЖ наистина действа превантивно за К19 и не знам защо в Западна Европа тя не е станала популярна, както е в Източна”.

С маски на преговори се заразиха 3-ма парламентарни лидери в Италия

„Бяхме с маски, на указаната дистанция, имахме над 2 часа среща за преговори по коронавируса в немалка зала и сега и тримата сме заразени”, разказа пред РАИ 1 лидерът на парламентарната група Ние с Италия Маурицио Лупи, бивш министър на транспорта. Той е безсимптомен, както и другите му двама колеги – шефове на фракции, като очакваше карантината му да бъде свалена в сряда, след изминали 10 дни от преговорите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...