Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш репортер: Престъпленията на ККП са непростими

Li Zhen, Epoch Times

ХОНКОНГ – Ченг Шианг (ChengXiang), бивш репортер на сингапурския вестник TheStraitsTimes, каза, че Китайската комунистическа партия (ККП) е извършила непростими престъпления, избивайки милиони от своите съграждани, разпродавайки територията на Китай, унищожавайки традиционната култура и още много други криминални деяния.  

Ченг Шенг говори за престъпленията на ККП в своето първо интервю за TheEpochTimes, тринадесет месеца след излежаването му на тригодишен затвор в Китай.

Той спомена за големия брой хора, които са загубили живота си при управлението на режима."Цифрата на загинали от неестествена смърт китайци е между 40 и 60 милиона души, в зависимост от това дали проучванията са направени от ККП, от Китай, или от чужбина", заяви Ченг. "В историята са редки случаите, където такова астрономическо количество хора да са починали от неестествена смърт. Това е едно от най-големите престъпления на ККП."

Разпродаване на голяма част от територията на Китай бе следващото в списъка на Ченг за престъпни деяния."Второто престъпление e, че ККП не успя да защити територията на Китай. ККП се отказа от 1.5 милиона квадратни километра китайска земя. Това е срам, за който на ККП няма никога да бъде простено."   

На 9-и декември 1999, бившият генерален секретар на ККП и лидер на Китай, Джианг Земин (Jiang Zemin), и руският президент, Борис Елцин, подписват споразумение относно диспута за границата между Китай и Русия. Според сведенията Китай е загубил 1.5 милиона квадратни километра земя, съгласно това споразумение. Ченг Шианг е първият репортер, дал гласност на този въпрос, като още година по-рано (през 1998) той публикува статия по темата в The Straits Times.

"Аз бях първият репортер в света, дискутирал този въпрос, тъй като китайските репортери не биха го направили."

Според станалото известно за случая, Ченг е бил обвинен и хвърлен в затвора, тъй като е разкрил факта, че държавният глава на Китай, Джиянг Земин, е продал китайска територия. Ченг спомена, че сега не е най-подходящият момент да говори за това, тъй

като е все още с условна присъда.  

Унищожаване на култура и духовност

Ченг Шианг скърби за разрушените от ККП древни и културни реликви, които не могат никога да бъдат възстановени.    
"Следващите извършени от ККП унищожителни престъпления, са срещу китайската култура", каза Ченг. "Във връзка с неотдавнашния търг за антиките на Юан Минг Юан (Yuan Ming Yuan), ККП каза, че няколко артикула са били плячкосани от чуждите империалисти. Но ако се обърнем към първите 30 години от управлението на ККП, ще видим, че унищожените тогава антики бяха много повече от плячкосаните сега. И няма никакъв начин, по който те да бъдат върнати или възстановени."  

Унищожаването на традиционната култура не се ограничава до реликвите."По-важно от антиките е унищожаването на нашите духовност и нравственост, до степен, до която в днешното общество не може да се види никаква нравственост," заяви Ченг. "Меламин и всевъзможни други фалшиви неща се измислят и произвеждат с цел да се мамят хората. Дори деца биват продавани като стока. "

"Няма никаква нравственост, защото ККП унищожи нравствеността в името на ‘четирите отживелици’, допълни Ченг". [Една от обявените за главни цели на ККП по време на китайската „Културна революция” е да се отърве от четирите отживелици: „старите обичаи”, „старата култура”, „старите навици” и „старите идеи”, бел. ред.].   

Тибет и Фалун Гонг

Базирайки се на собствения си опит и събираната информация за Тибет, започнало още през осемдесетте години, Ченг смята, че проблемът с Тибет е в резултат на лявата политика [от ККП], насаждана на народа на Тибет от 1956 г. насам.

„През 1951 г., когато Тибет беше обсаден, тогавашното тибетско правителство бе принудено да подпише споразумението по Член 17. Съгласно това споразумение Китай установява власт над Тибет, а тибетският народ получава автономия. Но през 1956 г. ККП започна кампанията на т.нар. "социалистическа трансформация" и с това най-безцеремонно скъса споразумението по Член 17”, обяснява Ченг.  

Тази година се отбелязва 10-ата годишнина от началото на преследването на Фалун Гонг . Ченг сподели, че от общо седемте члена на Постоянния комитет на Политбюро [най-висшата управленска власт в Китай, бел. ред.], само Джианг Земин е настоявал за предприемане на мерки срещу Фалун Гонг, след мирния апел пред Джонанхай (Zhongnanhai) на 25-ти април 1999 г.

"Защо Джианг надви над останалите шест души в Постоянния комитет на Политбюро?", запита Ченг. "Мао Дзедунг осъществява своята левичарска политика до смъртта си. Дън Сяопин можа да упорства в избиванията, независимо от всичко. Джианг направи същото. Щом като се домогна до военната власт, нищо не представляваше пречка за него като диктатор.”

"Това е сериозния проблем, причинен от комунистическата система."

Като компенсация на общественото недоволство, няколко извинения могат да бъдат дадени от т.нар. "политически престъпници", и те може да проработят. Но проблемът се корени в еднопартийната диктатура.

"Специалните извинения ще са нищо повече от едно символично пожертвование" –заключава Ченг – Всъщност само премахването на еднопартийната диктатура може да гарантира дългосрочната стабилност на нацията.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!