Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жена губи слуха и чувствителността на ръката си в резултат на изтезания в китайски затвор

В момента г-жа Джанг Хъдзюн се намира във 2-ри затвор на гр. Джоуджоу, провинция Хунан. С помощта на един от нашите китайски източници тя успя да предаде информация относно репресиите, на които е била подложена по време на престоя й там. Това е нейният разказ:

Казвам се Джанг Хъдзюн. Живея в гр. Джоуджоу, окръг Хътян на провинция Хунян. Преди работех в завод за машини. Занимавам се духовната практика Фалун Гонг. След започването на преследването на Фалун Гонг от страна на комунистическата партия през 1999 г, аз продължих да практикувам, в резултат на което съм била многократно подлагана на репресии и изтезания.

През 2000 г ме арестуваха. Полицаите ми казаха, че ще ме освободят, ако напиша, че се отказвам от практиката или ако кажа три пъти, че проклинам Учителя Ли (основателя на Фалун Гонг). Не се съгласих и ме осъдиха на 5 години затвор. След освобождаването ми ме лишиха от пенсия и бях принудена да работя почасово за прехраната си. По-късно полицията продължи да ме преследва и безпокои и за да избегна ареста, аз напуснах дома си.

На 11 април 2008 г отново ме арестуваха. За да не избягам, полицаите ми счупиха десния крак.

След като ме закараха в полицейското  управление на гр. Джоуджоу, четирима силни мъже ме съблякоха и ми сложиха белезници, приковавайки ме за стол. След това започнаха да ме хранят принудително с нещо, от което устните ми изтръпнаха и изгубиха чувствителност. Напъхаха парцал в устата ми, за да не викам. После започнаха да ми

наливат горещ разтвор от люти чушки през носа. Изпитвах толкова силна болка, че едва успявах да дишам. Тези четирима мъже ме биха с камшик по краката и стъпваха по тях до такава степен, че стъпалата ми отекоха.

После ме накараха да стъпя върху снимката и книгата на Учителя Ли Хонгжъ. Увиха с парцали ръцете ми, за да не се виждат белезниците, след това поставиха снимката на Учителя в ръцете ми и започнаха да ме снимат, казвайки, че това ще го разпространят в Интернет.

Също така се обадиха на няколко репортери и им казаха: „Сензационни новини. Много ценни. Обещаваме ви, че ще направите добри пари от тях”. Аз им казах: „Ето как измисляте всички тези истории за Фалун Гонг, които излъчват китайските медии”. Те заявиха: „Ние можем да правим каквото си поискаме с практикуващите Фалун Гонг. Ако се случи така, че те умрат, значи са се самоубили. Животът на практикуващ Фалун Гонг струва по-малко от кучешкия”. Не ми позволиха да кажа нищо повече. След  това ме оковаха и заключиха до прозореца. Оставиха един да ме наблюдава и отидоха да си почиват. Полицаят, отговарящ за мен, ме поливаше със студена вода на всеки 10-20 минути. Всеки път ме втрисаше от студа. Снеха ми белезниците чак в 8 ч. на другия ден.

През деня ме подложиха отново на разпит. Вечерта пак ме увесиха на закрепен за стената лост. Китките ми кървяха. След това ме увесиха с ръце, оковани зад гърба. Гориха пръстите ми с нагорещени железа, след което палиха цигари от ноктите ми. В резултат на тези мъчения ноктите на осемте ми пръста не израснаха в продължение на 2 месеца. Биха ме по лицето, главата и ушите с подметките на  пантофите си, от което получих силно главоболие. Прекарваха остри предмети по тялото ми, оставяйки дълбоки рани. Изсипваха кофа със студена вода в ушите ми, вследствие на което загубих слух в дясното си ухо. Виках отчаяно. Те притискаха сухожилията на ръката ми. Не мога да опиша колко болезнено беше това. Лявата ми ръка все още не функционира.

Съблякоха ме и поискаха да гасят цигарите си по мен. Казах им: „Ако се осмелите да направите това, ще се самоубия, отхапвайки езика си. Това ги спря за момент. После отново започнаха да ме бият. След тези изтезания отново ме заключиха до следващата сутрин. Цялото ми тяло се поду и имах кръвотечение, не можех да ходя.

На 13 април 2008 г ме изпратиха във 2-ри затвор на гр. Джоуджоу. Пазачите на затвора не искаха да ме приемат, защото здравословното ми състояние било много лошо. Казаха, че от създаването на затвора не са виждали затворници в толкова лошо състояние.

След престоя ми в този затвор имах кръвоизлив в правото черво в продължение на повече от седмица. Ръцете ми изгубиха чувствителност, а слухът ми в дясното ухо така и не се е възстановил.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!