Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доказателство за живот след смъртта? Душата на един човек напуснала тялото и пътувала из вселената?

Канадецът Тод Ейкъмезис твърди, че е имал преживявания извън тялото.

Според един човек, който настоява, че пътува из други измерения от петгодишна възраст, човешката душа може да напусне тялото и да съществува независимо във вселената. Любопитно, през последните години учените изследват възможността за живот след смъртта и казват как съзнанието се запазва в космоса след смъртта.

Дали Преживяванията извън тялото са истински или не, е нещо което добива популярност сред хората през последните години. Всъщност, то е станало популярно сред толкова много хора, че учените започнаха да изследват възможността.

Само че един човек на име Тод Ейкъмезис твърди, че има преживявания извън тялото от 42 години, откакто е имал близко до смъртта преживяване, когато е бил на пет години.

Преживяванията извън тялото се описват като чувството, което получаваш, сякаш се носиш извън тялото ти. Някои казват, че това може да се постигне чрез медитация и как по време на ПИТ можеш дори да видиш собственото си тяло отстрани.

Мистерията зад ПИТ-овете беше дискутирана на 27-я Симпозиум в Гластънбъри – конференция, провеждана в градчето Съмърсет – където най-различни изследователи и автори дискутират по няколко теми, вариращи от паранормалното, конспиративните теории, алтернативната мисъл, до Ню Ейдж философиите.

Ейкъмезис, който присъствал на симпозиума, казва как вече обучава на извънтелесни изследвания всеки, който се интересува от преживяване на феномена.

„Както всичко друго в живота, важното е да си наясно какво искаш да правиш”, казва г-н Ейкъмезис, който вярва във форма на ПИТ, наричана Астрална проекция – волево отделяне на душата, или астралното ни тяло от физическото тяло, което може да пътува из вселената.

И въпреки че това може да звучи очарователно за някои, няма никакви научни доказателства, които да докажат съществуването на пътуванията извън тялото.

Твърдения като тези, направени на 27-я годишен Симпозиум в Гластънбъри, си остават въпрос на паранормалните и псевдонаучните поприща.

„Ако знаете целта защо го правите и ритуалната страна – астралната проекция – от моя гледна точка си имаме работа с метафори и нещо, което обяснява съществуването. Вярванията ми се променят бързо. Аз вече не гледам физическата реалност. Това не е просто извън тялото – ние сме съзнание. Ние сме много закотвени в тази реалност, но не сме изключително физически тела”, обяснява г-н Ейкъмезис на Симпозиума.

Г-н Ейкъмезис прави невероятни твърдения, казвайки че дори е успявал да проучва сгради посредством „отдалечено наблюдаване”, и че дори имал способността да минава през стени, всичко от което е възможно, след като си имаме работа с многоизмерна реалност.

Освен това, Ейкъмесиз твърди как всичките наши „нефизични умове” са взаимно свързани чрез масивна мрежа на човекото съзнание, „всички умове са свързани – взаимно свързани на определено ниво”.

Странно, някои учени казват, че прераждането съществува и че съзнанието се съхранява във вселената след смъртта, сочейки възможността да съществуват други измерения заедно с нашето.

Според д-р Джим Тъкър, автор на книгата „Живот след живота: Научно изследване на детските спомени за предишни животи”, прераждането е истинско благодарение на това, че съзнанието е енергия на квантово, суб-атомно ниво, която стои в телата ни по време на живота и не е част от тях.

Също така, неотдавна експертите стигнаха до извода, че душата НЕ УМИРА: тя се завръща във ВСЕЛЕНАТА. Учените са убедени, че човешкият мозък всъщност е „биологичен компютър”, а „човешкото съзнание” може да се смята за програма, пусната от квантовия компютър, намиращ се в мозъка, и който продължава да съществува след смъртта.

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!