Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето защо Мутафчийски ви държа заключени и 200 000 останаха без работа: Генералът е хипохондрик твърди Narod.bg

Narod.bg разкри защо мерките срещу коронавируса бяха ненормално натегнати до степен, че цяла България да стои под ключ, а бизнесът да фалира, като остави близо 200 хиляди без работа – ген. Венцислав Мутафчийски е хипохондрик!

Само пред Narod.bg близък приятел на шефа на Националния оперативен щаб призна, че професорът живеел в постоянен страх да не се разболее и умре от някоя страшна болест. Фобията му се обострила сериозно именно покрай коронавируса. Затова и генералът предал страховете си на цяла България, като успял да убеди премиера Бойко Борисов, че само пълната изолация ще ни извади от кризата.

Именно хипохондрията на Мутафчийски обяснява и репликата, която буквално го закопа и му изтръгна изпод носа така желаната политическа кариера: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат”, която каза в интервю пред Миролюба Бенатова.

В коментар за Narod.bg психотерапевтът д-р Венета Стоянова обясни, че хипохондрията е вид невроза, тревожно разстройство, което се характеризира с прекален страх и тревога за здравето. Този страх е ирационален, обсебващ и подтиква страдащите да си правят непрекъснати изследвания и да посещават различни специалисти. Към хипохондрията се отнасят фобийните състояния от различни видове болести.

Хипохондриците се откъсват от ежедневните си интереси и задължения, изгубват радостта от живота, апетита им намалява, появяват се безсъние и главоболие (симптоми на депресия) и те наистина започват да живеят с мисълта, че са тежко и неизлечимо болни. Те не мислят за нищо друго, освен за своето заболяване, постоянно се държат за „болното място“, мерят си кръвното, пулса, зорко се самонаблюдават.

50% от страдащите имат симптоми, необяснени медицински, което много доближава хипохондрията до психосоматичното разстройство.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!