Известен психолог изригна за скандална практика в болница!

Известен психолог изригна за скандална практика в болница!

Ако до момента шашмите с покойници, записани като жертва на коронавируса, звучаха невероятно на оптимистите, уверени в почтеността на здравната ни система, криминалният психолог Тодор Тодоров разби и последните им илюзии.
Пред Нова телевизия той разказа как негов близък е починал преди седмици и от болницата, в която е бил, е предложено той да бъде описан като заразен с коронавирус. А причината – НЗОК отпускала много пари за такива пациенти. Тодоров сподели, че сигнал за случая не е подавал.

„В семейството имахме близък, който почина. В една болница ни беше предложено да го пишат като болен от Ковид, защото получават пари по някаква пътека. Не искам да казвам коя е болницата, има кой да ги съди. Креативността е на абсолютно всички нива”, коментира Тодоров.
Той посочи, че не е подал сигнал до компетентните органи, защото схемата така е направена, че да не може да се стигне до извършителя. „Човекът, който ти го казва, не може по никакъв начин да бъде свързан с тези, който го правят”, каза той.

Криминалният психолог добави, че по отношение на престъпността, касаеща корпоративната сигурност, има увеличение. Става дума за кражби и продажба на конфиденциална информация, като очакванията на експертите са, че тепърва ще има проблеми в това отношение.

„Аз смятам, че когато човек е гладен или е засегнат базовият му инстинкт за оцеляване, би направил неща, който принципно не е склонен. В частния сектор престъпления се извършват от хора, които преди това не са имали криминално минало”, коментира още Тодоров.

Източник: lupa.bg

Източник/ци: https://otupor.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!