Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безумие: Нашите под карантина, чужденците – на курорт!

Поредно безумие по времето на пандемията. Българите, които работят и живеят в чужбина, са поставени под 14-дневна карантина, след като се върнат у нас. Но има и един парадокс - чужденците, които идват в България по една или друга причина, попълват само декларация и си ходят, където поискат. 

В последните седмици се засили миграцията към България, като болшинството хора пристигат със самолет. Доста полети бяха възобновени - от Айндховен, Лондон, Малага и Амстердам. Това са все дестинации, от които си идват нашенци, които работят там. Те се завръщат по няколко причини - да видят роднини, да оправят документи, или заради социалните помощи, които не могат вече да им бъдат осигурени в други държави. 

След като стъпят на родна земя, те попълват декларация и са поставени под задължителната 14-дневна карантина на точен адрес.

 Но не така стоят нещата с чужденците. Някои от тях идват по работа, а други заради имотите, които притежават или пък искат да закупят у нас. Lupa.bg научи, че на тях не им се търси отговорност и те безпроблемно посещават, които искат места. Без карантина, само с декларация, че са здрави. Някои от тях дори са писали адреси на хотелски комплекси по Черноморието и планините! 

Нашата медия научи и още нещо - на сухопътните ни граници почти никой от служителите не изисква декларация от хората, а пропуска без проблем всички с българска лична карта, както и чуждестранни граждани. Това беше потвърдено за нашата медия и от служител на граничен пункт. 

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!