Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев: Есемесите на Божков не налагат правна реакция спрямо Горанов – Цяла България трябва да се гордее с финансов министър като Горанов

"Съдържанието на есемесите не налага правна реакция спрямо Горанов. Впечатлението ми е, че това е поредната серия от един несвършващ сериал, който започна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на този криминален преход се чувстваха недосегаеми, нямаше проблем да източват милиони и милиарди, заради което българските граждани да живеят бедно и с ниски пенсии." Това заяви главният прокурор Иван Гешев в предаването "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ.

Българското обществото трябва да благодари на лекарите, които бяха на първа линия, на полицаите и на щаба. Благодарение на тези хора България се намира в една добра позиция спрямо Европа. Няма да коментирам политиците. Само в България видях държавата да се моли на нарушители сутрин, обед и вечер да спазват правилата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Така, че аз гледам има повторение на неща, които са се случвали. Матрицата е една и съща - върнете се например на случая с Цветан Василев. Почва се с едни еписоларни писма, писания във фейсбук, едно и също.

После вървим към това, че поредният случай се използва от интересите на политиците. Наричам това анархо-либерални кръгове, те се сдружават по интереси, каза още Гешев.

Обвиняемият Божков има иновативни решения - като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции. Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името Левски. Това е поредна защитна стратегия. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове, коментира Гешев.

Той допълни, че по всички засега 11 обвинения спрямо Божков има 2 досъдебни производства. Първото е за 11-те обвинения, а другото касае организирана престъпна група. 

Няма списък, по който да работим. Главният прокурор няма лични врагове. С изключение на Божков всички са изправени пред българския съд - Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви, Миню Стайков. Списъкът далеч не започва с г-н Божков, заяви главният прокурор.

Източници: БНТ, "24 часа", "Епицентър"

Цяла България трябва да се гордее с финансов министър като Горанов

Владислав Горанов е най-подготвения министър, подчерта Каракачанов в началото на разговора в ефира на БНТ, призован за коментар по атаката към финансист №1 от страна на бизнесмена Васил Божков. 

Благодарение на него имаме финансова стабилност, продължи Каракачанов по адрес на финансовия министър.

Правителството не е раздрусано, добави той като коментар дали атаката на Васил Божков срещу финансовия министър може да събори кабинета. Нормално е, избори идват след 10 месеца, каза Каракачанов. 

„Министър Горанов е един от най-добрите министри, да не кажа най-подготвеният, защото най-дълго се занимава с темата, по която работи. Благодарение на него България има тази финансова стабилност и едни бюджети, които са едни от най-добрите в последните десетилетия от историята на България. Така че правителството не е раздрусано. Изборите наближават, 10 месеца преди редовните парламентарни избори е нормално да има такива атаки, но ако първите 3 години не си свикнал и се стресираш, значи не си се научил на нищо“, бяха точните думи на Красимир Каракачанов.

Източник/ци: http://glasove.com/

http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!