Хиляди викат ”Оставка” под прозорците на Борисов, а ”Мафия” под тези на Горанов /снимки, видео/

.
Хиляди викат ”Оставка” в сърцето на София Източник: БГНЕС

Огромен протест пред Народното събрание. От партия “Възраждане” поискаха за пореден път оставката на правителството, а по време на демонстрацията се стигна и до сблъсъци с полицията. Вече има един арестуван.

На жълтите павета се събраха стотици хора първоначално, но в момента те са хиляди. Според тях кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата е разнопосочна и объркваща. В момента всички протестиращи се преместиха под прозорците на МС и викат "Оставка". Към тях се присъединиха и хора, които нямат нищо общо с "Възраждане", но не искат повече страната ни да бъде управлявана по този начин. Прави впечатление, че има много млади хора и цели семейства, дошли с малките си деца.  

Според някои медии, близки до властта, на протеста присъстват 50-на души. Колоната от протестиращи, която се движеше към Министерски съвет, спря пред министерството на финансите. Там демонстрантите викаха "Мафия!" и мощно освиркаха институцията, ръководена от министър Владислав Горанов.

Два кордона полицаи пък са се подредили пред здравното министерство, за да пазят министър Кирил Ананиев от "народната любов". "Мафия" и "Оставка" в момента всички викат и пред вратите на неговото ведомство.

Протестиращи отбелязаха, че само пред президентството няма кордони с полицаи. 

Вижте протеста в снимки: 


.

Снимки: БГНЕС

.

.


.

.

.

.

Пред МЗ
.


Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!