Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Божков във фейсбук: В петък в 8 часа ще публикувам доказателства срещу властта и сигнал до международните институции

Бизнесменът Васил Божков обяви, че ще публикува в петък сутринта "доказателства", включени в негов сигнал до български и международни институции, пише "Медиа Пул".

Това става ясно от прессъобщение на компанията му "Нове холдинг" до медиите и съобщение във Фейсбук.

"Утре (петък) в 8:00 ч. тук (във Фейсбук профила на Божков, б. р.) ще бъде публикувана малка част от доказателствата в подготвения от г-н Васил Божков сигнал до български и международни институции", пише на страницата на бизнесмена.

Не е ясно срещу кого ще бъдат насочени разкритията.

Преди няколко дни бизнесменът, който се намира в Обединените арабски емирства, даде пространно интервю за бТВ, в което поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов и каза, че е консултирал хазартния си бизнес единствено с него, за което имал много доказателства.

Горанов не отрече да се е срещал с Божков, но обясни, че предмет на дискусиите са били регулациите на хазарта. Той не е знаел, че бизнесменът не е платил на държавата над 500 млн. лв. данъци и такси, но е готов да му се търси отговорност, ако се докажат твърденията на Божков.

На бизнесмена, срещу чиито фирми са предявени за плащане към 700 млн. лв. с лихвите, са повдигнати обвинения за принуда, данъчни престъпления, изнудване, заплахи, търговия с влияние и др.  

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!