Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналист поиска омудсмана да сезира конституционният съд срещу насилствено ваксиниране и изследване на гражданите!

Журналист поиска омудсмана да сезира конституционният съд срещу насилствено ваксиниране и изследване на гражданите!

Журналистът Димитър Байрактаров сезира Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева за противоконституционни текстове в Закона за здравето, които дават възможност за принудително ваксиниране и изследване на гражданите. Ето и пълният текст на молбата на Димитър Байрактаров:

До Омбудсмана на Република България

Доц. д-р Диана Ковачева

МОЛБА ЗА СЕЗИРАНЕ НА КОНСТИУЦИОННИЯТ СЪД

ОТ

ДИМИТЪР КИРИЛОВ БАЙРАКТАРОВ

С адрес: Столична Община, ………не се чете

УВАЖАЕМА, Г-ЖО КОВАЧЕВА,

С настоящата молба се обръщам към Вас в качеството Ви на Омбудсман на Република България и да сезирате Конституционният съд на Република България с искане да обяви за противоконституционен текста на чл. 61, ал.8 от Закона за здравето. Чрез този текст се нарушават основни човешки права регламентирани с чл.29 на българската конституция. Така приет този текст дава възможност българските граждани да бъдат обект на медицински опити против тяхната воля и съгласие. Нещо повече в закона е предвидена и насилствена форма на принуда при отказ на гражданите да бъдат обект на медицински опити (изследвания), чрез използване на органите на МВР, както е предвидено в чл.215а, ал.2 от същия закон, която също трябва да бъде обявена за противоконституционна. В кореспонденция с алинея 7 на чл.61от Закона за здравето, прилагането на ал.8 може да доведе и до принудително ваксиниране на гражданите, определено като задължително лечение. Приетата алинея 8 на член 61 от Закона на здравето не регламентира и не кореспондира с други нормативни актове, които да регламентират кой, как и за чия сметка ще извършва тези изследвания.

Държа да отбележа, че изследването за всеки новопоявил се вирус ще представлява медицински опит чрез изследване. Няма как да не Ви обърна внимание, че подобен текст може да бъде използван и срещу граждани и разследващи журналисти с активна позиция и разследвания разобличаващи властите. Този текст може да бъде използван и срещу обикновени граждани, какъвто пример вече има в град Банско и бе обект на журналистическо разследване от Валя Ахчиева. Прилагам линк към видео с разследването на Валя Ахчиева: https://www.youtube.com/watch?v=6QbGdc3xJhE&t=867s

Особено драстичен е случая в село Осина, община Сатовча, за който прилагам линк с видео разказ на потърпевшите: https://www.youtube.com/watch?

v=gcTXQDQMtHQ&t=4s

Уважаема, г-жо Ковачева,

излагайки мотивите си Ви моля да приложите даденото Ви право и да сезирате Конституционният съд на Република България с искане да

обяви за противоконституционен текста на чл.61, ал.8 от Закона за здравето. За предприетите от Вас действия моля, да ме уведомите писмено на посочения по-горе адрес на електронната ми поща.

София:14.05.2020 г.                                                                         

Подпис; Димитър Байрактаров

Източник/ци: https://otupor.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!