Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Той гръмко и глупаво се похвалѝ, че бил подарил на Европа девиза ни за съединението, щото... “Съединението прави ДАЛАВЕРАТА”

“СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА” Е НАЦИОНАЛЕН ДЕВИЗ НА СЕДЕМ-ОСЕМ ДЪРЖАВИ, ВСЕ ДИКТАТОРСКИ

Той гръмко и глупаво се похвалѝ, че бил подарил на Европа девиза ни за съединението, щото “трЕбвало да излеземЕ от кризата заедно (?) и да станемЕ по-силни”.

Казал още, че можемЕ да се гордеемЕ, че сме “част от най-демократичния съюз на планетата”.

Гузно обаче обобщи, че България била “не само консуматор на привилегии и еврофондове”, а какво ли сме друго?

Каза, че “пазимЕ външната граница на Европейския съюз и т.н.”

Е, не каза как я пазимЕ, със съборените огради на Далаверито и с никаква техника, само две каруци, една джипка на Горското, 13 войници и 1456 генерали и адмирали в София, все наши хора на пенсионна възраст.

Той, горкият, не знае, кой да му каже, че “Съединението прави силата” не е само наш девиз, а е национален девиз на десетина нации в света, една от друга по-загубени, изостанали и бедни.

Тулупена рефлексология

Ето някои от тях с девизите си:

Андора - “Virtus Unita Fortiur”;

Боливия - “La Union Es La Fuerza”;

Грузия - “Сила в объединении” (на руски);

Малайзия - “Bersekutu Bertambah Mutu”;

Хаити - “Съединението прави силата” и др.

Интересното е, че освен че са загубени, изостанали и бедни, тези държави винаги са били управлявани от диктатори-крадци на национално имущество.

Символът на тези страни е кървавият сатрап на Хаити Жан-Клод Дювалие (на втория фотос), по известен като “Baby Doc”, с неговия личен слоуган “Дойдох да ви помогна!”, който на мен много ми напомня някак за Баце, който все помага и все ни избавя от нещо.

Диктаторът на Боливия Ево Моралес (на третия фотос), управлява и кра̀де от 2005 г., 14 години, докато не беше изгонен с камъни от народа си през 2019 г.

По държавно устройство Малайзия пък е ислямска ротационна монархия. Страната се управлява сега от 9 султани, които се сменят през 5 години, един от тях за върховен султан (на четвъртия фотос). Също както е и у нас през последните 3 десетилетия.

За Грузия не ми се говори, знаем всички какво става там, знаем за преврати, за “Ловът на бялата лисица”, за диктаторите Гамсахурдия, Абашидзе, Шаварнадзе от Политбюро на ЦК на КПСС и т.н.

А държавицата Андора има само 85000 жители, колкото Полски Тръмбеш, и двама Велики Князе - единият е Жоан Енрик Вивес-и-Сесилия, а другият княз, ако не знаете, от 14 май 2017 г. е... Емануел Макрон, президентът на Франция, приятел на Баце и на Анджи Меркел, той е съкняз на Андора.

Мисля, че няма нищо за хвалене и за гордост, ако поне малко си образован.

Мисълта ми е, че подаръкът би трябвало да е колективен, от всичките тези държави, защото девизът е и техен, общ.

Ех, Европо, Европо, ако и ти почнеш да чакаш подаръци от него, спукана ти е работата!

Petar Ivanov

Източник/ци: https://www.facebook.com/petar.ivanov

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!