Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: В основата на нашето управление е да обичате управлението

.
Татяна Дончева

Като ви налага ограничения какво ви интересува - как са го кръстили или какво ви ограничават? В основата на нашето управление е да обичате управлението. Това е алфата и омегата на управлението. Ние, като едни наблюдатели, които не сме на хранилката, можем само да гледаме, без да ни принуждават да го хвалим. Предлаганият законопроект за извънредното положение противоречи на Конституцията.

Това заяви пред бТВ лидерът на "Движение 21" адв. Татяна Дончева, която първо коментира промените в закона за извънредното положение.

По думите й предложения нов закон е противоконституционно, защото предвижда МС да взема решение за обявяване на извънредно положение, а в Конституцията ясно е посочено, че такова решение се взима от Народното събрание.

От 24 страници законопроект 2 са за закона за здравето, като половината страница е заглавието. Правят се промени в редица закони, които нямат нищо общо с извънредното положение -  в закона за собствеността, закона за водите, два-три социални закона, които трябва да минат през социалната комисия и закона за акцизите и данъчните складове.

Корифеят Дани Кирилов обясни, че в последния промените били за да се затяга дисциплината. Марешки, Валери Симеонов и другите нямат никакъв принос в законодателния процес, коментира още Дончева.

Запитана за рейтингите на премиера и президента, които от вчера са една от коментираните теми Дончева отговори: "В нашата продажна държава най-лесно се купуват рейтинги." По думите й това се отнася не само за старите перачки, но и новите дихатели, които напомнят с ентусиазма си за комсомола.

Дончева коментира и ситуацията в световен мащаб с коронавируса. "Като нахъсате хората със страх, като накарате интелигентни хора да си мерят температурата и кръвното по осем пъти на ден, какво очаквате да се случи?", запита тя. "Това не е само у нас. Очевидно има по-широк замисъл, очевидно е, че той е да бъдат дресирани хората по някакъв начин. Имах възможност да кажа, че тече преразпределение на световното богатство, без трета виновна война. Ние не наблюдаваме от страни, а се присъединяваме към това което се случва в света.", каза още тя.

"Мащабът от малоумието не го лишава от малоумност по същество.", бе категорична Дончева.

Тя се спря и на темата с акциите на ФК „Левски“, Васил Божков и обвиненията към него, като започна от вчерашния разговора в бТВ с  Георги Кадиев. "Един зам.-министър, включително на финансите не внася законопроекти, внася ги Министерски съвет, а там ги внася министъра. Няма как някой друг нещо да е предлагал освен на министъра си.", обясни тя противоречието в твърденията на Кадиев.

"Данъчните изменения се внасят късната есен, няма такъв законопроект, който да се внася лятото и да отлежава. Кадиев имаше година и половина поведение, което целеше да покаже, че той е фактически министър, даваше изявления в противоречие с политиката на министъра си.  Има докладна, която се пази, в която Кадиев казва, че ако не бъде махната Мария Мургина той ще си подаде оставката като зам.-министър. Тогава Сергей Станишев сложи резолюция „Да“ и  така Кадиев напусна поста си." каза още Дончева

На въпрос за обвиненията към Васил Божков за това, че не е плащал данъци, защо е тълкувал закона по друг начин Дончева заяви: "Всеки може да си тълкува, до момента в който те хванат данъчните. Като те хванат данъчните ти казват:  „ало, ти защо не внасяш“. Ако Божков 5 години не е внасял някакви данъци е абсолютно невъзможно Влади Горанов да не е знаел", бе категорична Дончева. По думите й ако Горанов не е знаел, означава, че има някаква друга схема.

За акциите на ФК "Левски" тя сподели, че от времето, когато от Тодор Батков са иззети акциите и са дадени "на доверения човек на Бойко Борисов - Иво Тонев и човекът на Делян Пеевски - адвокат Александър Ангелов, е ясно кой е собственикът на отбора".

Дончева заяви, че няма значение как е пристигнат акциите, а важните въпроси са кой ще дава пари на „Левски“ след като отбора е длъжник, включително на Спас Русев и на „Виваком“.

По думите й най-важният въпрос, с който трябва да се започне е в България футбол ще има ли?

"Или тези агитки ще се сложат ли където им е мястото или ние ще гледаме футбол по телевизора, а те ще се бият по улиците.", каза още Дончева.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!