Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тулуп Нюз пусна фалшива новина за 30 хил. починали от COVID за ден! Путин направил Русия да живее в страх... 10 хил. заразени на ден, премиерът му, министрите му са в болница…

Несъществуващи и крайно неверни данни за смъртност от коронавирус обяви Бойко Борисов.

„30 хил. загинали днес от коронавируса в Европа! Аз не знам военните имат ли статистики какво значи да се дадат 30 хил. жертви жива сила от армия, ако воюва. Това ще се водят най-кръвопролитните сражения – загинали 30 хил. Толкова са днес само!“, коментира Борисов пред журналисти.

Факт е обаче, че това не отговаря на истината. От началото на пандемията жертвите на новия коронавирус се изчисляват на приблизително 258 хил. За последните 24 часа пък най-много смъртни случаи са отчетени в САЩ – 2350 души.

„Днеска е рекорд по починали в Европа – 30 хиляди души“, натърти още веднъж Бойко Борисов.

Изнесената информация за загиналите в Европа обаче не кореспондира с данните от сайта Worldometers, който публикува постоянно актуална статистика.

На 6 май починалите пак по цялото земно кълбо са били 6,811.

Данните на Борисов са абсолютно невъзможни. На ден общата смъртност за ЕС е 14 хиляди души от всички причини.

Не стана ясно откъде Борисов разполага с данни за 30 хиляди умрели днес само в Европа.

Нашият политически тулуп /труп/, не пропусна възможността да оплюе и повърне върху президента на Руската Федерация, Владимир Путин!: Николай Марков

„Виждате всички, които пристигат от чужбина, донасят вируса. Как ще започне туризма в такава ситуация? Това означава един холандец идва от Холандия и целият хотел го затваряме. Така, че нищо не е преминало“, продължи Бойко Борисов.

Премиерът не скри гнева си към българите, които преди дни се завърнаха от Нидерландия със симптоми на коронавирус. „Ако не бяха, тези неразумни хора от Холадния, които дойдоха и разнесоха заразата с 2-3 полета…Това е недисциплинирано, това е даже престъпно. Ако не бяха тези, ние пак щяхме да се движим 20-30 човека на ден. Те ни привнесоха по-голям брой“, категоричен е премиерът.

Според него българското общество трябва да свикне да живее със заразата. „Нищо не сме разхлабили допълнително, което да промени рамката на карантината. Това, че позволихме да тичат, да спортуват, това са мерки за физическо здраве. Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета. Разхлабваме това, което ще донесе сила, здрав дух на хората. България е с най-либералните мерки!“, аргументира се Борисов, като изтъкна, че към днешна дата, въпреки нищожните приходи в държавата, ние не сме съкратили нито един разход. 

На въпрос дали правителството все пак е готово, ако последва нов пик на заболявоемостта, премиерът отговори: „Затваряме всичко отново, както в момента кварталът в Ямбол е затворен. Ние, ако успяваме да държим тези нива, за да си позволяваме така да помагаме на хората да минем по-лесно през тази зараза, е само затова, че бързо и на място затискаме проблема – и става клъстър !“

Бойко Борисов беше попитан и за позицията на президента, според който стабилна държава не се гради в условията на страх. Според премиера този упрек не е към него, защото той бил различен от останалите европейски лидери и президента на САЩ. „Това е явно към президента Путин, защото той направи Русия да живее в страх. Той направи Русия… 10 хил. заразени на ден, премиерът му, министрите му са в болница… Това е упрек към Борис Джонсън, към президента Тръмп, към Меркел, към Макрон, към Конте, към цялата Европейска комисия, която всеки ден дава заразените и починалите. Само нашият нещо различно“, коментира Борисов.

"Какво съм уплашил? Кой? Всеки ден давам личен пример! Всеки ден съм сред хората. Защо казват, че плаша хората да не излизат като аз не съм казал такова нещо", допълни премиерът.

Премиерът се оплака, че живее без заплата: "Вече втори месец сме без заплати. А никога не сме работили повече. Министрите ми са без заплати. Сега ще видим какво ще става на 13-ти и после ако е пак така - няма да е честно".  

"Отработваме си всяка стотинка сега. Повдигаме духа, изложени сме на рискове...", допълни премиерът от село Црънча.

Освен това премиерът се ядоса и на депутатите, че все още получават безотчетни пари, въпреки че насила лишиха от възнаграждения и стотици служители в изпълнителната власт. „Парламентът си остави за тях. Не знам дали е умишлено, но не е честно !“, възнегодува Борисов, но уточни, че не е разговарял с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева по този въпрос.

Източник/ци: segabg.com, onovini.eu, epicenter.bg, onovini.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!