Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой кого лъга на 1 май?

Кой кого лъже на 1 май?

Неочаквано и премиерът, и началникът на щаба Му(тафчийски) изведнъж се сетиха, че хората никак не обичали лошите вестоносци. И се извиниха на българските граждани за лошите новини, които им снасят всеки ден. Те двамата никак не искали да е така, ама то такова било положението – тежко, та даже страшно.

Но точно в това тежко и даже страшно положение пак неочаквано се появи светлина в тунела. Заговори се за смекчаване на мерките, дори пуснаха хората в паркове и градинки. Вече не само с кучета, но и с деца до 12 години. Остава да предположим, че възрастта на децата в течение на времето ще се увеличава.

Заговори се и че щабът и правителството в последно време здраво са го ударили на мислене. За да решат по някое време как още повече да смекчат наложените рестриктивни мерки.

За сметка обаче на това по първомайските празници (не)очаквано КПП-тата още повече затегнаха режима. Не можело да се излиза от областните градове ей така, за да смени човек малко мястото. Трябвало излизането да има цел.

Според оня щаб излизането с цел да отиде човек на виличката си или до селската къща на отдавна починалите си родители не било цел. Виж, ако там си е бил насадил вече четири лехи с лук и чесън, тогава можело да иде да ги полее. С маска, разбира се.

Не било цел също така човек да поиска да поседи няколко часа със семейството си на някоя полянка. Тоест, това било напълно безцелна цел.

Такива хора щели да бъдат връщани да си разхождат кучетата в градинките или децата си до 12 години. А ако нямат такива, да събират слънце по балконите си. Ако имат такива.

Очаква се и главният секретар на МВР да се появи пак по телевизионните екрани с реторичния си въпрос: „Кого лъжете?! Себе си лъжете!”

А тъй като стана дума за лъжене, нека погледнем някои числа.

Началникът на щаба Му(тафчийски) преди дни с ръка на сърцето призна, че казвал на българските граждани само истината. Е, не уточни дали това, което съобщава всеки ден, е цялата истина – може висши държавни интереси са го накарали да се въздържи.

Както е известно, нашите власти се отчитат официално на две места. Първо, сутрин пред народа, също така и в сайта www.worldometers.info/coronavirus/, където се събират достоверни сведения за хода на пандемията в света.

При нас обаче се получават някои странности. На 27 април 2020 г. генералът ни докладва, че си имаме нови 58 души, дигностицирани с коронавирус, а в сайта за същия ден се мъдри друго число – 48. Същото е положението на следващия ден – на брифинга генералът съобщава за 39 нови случая на болестта у нас, а в сайта са само 24.

На 29 април от сутрешния брифинг научаваме за 50 нови диагностицирани, а отчетът ни в сайта е за 38. Така е и на 30 април – щабът казва – 51 нови, докато за пред света оповестява 41. Аналогично е и на 1 май– 53 нови случая за наша информация, а за световна – 35.

Някой сега ще вземе да каже – къде е главният секретар на МВР да попита, не нас, разбира се: „Кого лъжете?!”

Виж числото на починалите винаги е точно – и за нас, и за света. Той, доц. Кънчев, отдавна го каза – няма как да се скрият труповете. А то, другото, може и да се попромени при добро желание.

Разбира се, това далеч не е първият случай щабът да ни лъже – затаяването на част от истината също е лъжа. Едва ли ще е и последният. Въпросът е – каква е целта?

От една страна, тя е сплашване на стадото да стои мирно, да не мрънка, да не проявява свободомислие и да не прескача оградата. А, от друга – да сме сред отличниците в света.

За съжаление, ако първото донякъде се получава, то с второто положението не е розово. Защото по процент на починалите спрямо диагностицираните заболели сме далеч зад Сингапур, Беларус, Русия, Австралия, Израел, Сърбия, Турция, Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Хонг Конг, Сенегал, Тунис, Кипър, Киргистан, Ливан, Коста Рика, Уругвай, Грузия, Малта, Монако, Лихтенщайн, Гренландия и още маса страни в света. В което всеки може да се увери.

Така че твърдението, че сме най-отличните от всички отлични отличници в света, както всеки ден ни го набиват в главите, най-малкото е пресилено.

Колкото до останалото, то ще се види. Ние, българите, сме устоявали на много по-страшни неща, тъй че ще се преборим и с епидемията. И с това некадърно и корумпирано, както твърдят някои, управление.

Проблемът е само този – да не се окаже в един момент, че президентът Радев е бил прав, казвайки преди време, че опасността гладът да надвие страха, е съвсем реална.

Автор: Огнян Марков

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://otupor.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!