Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Милен Цветков остави шестцифрен кредит на децата си! Банка слага ръка върху апетитен имот на ул. „Оборище“?

Милен Цветков остави шестцифрен кредит на децата си

 Близките на налепи нелепо загиналия журналист Милен Цветков, който бе прегазен с мощен джип от 22-годишния дрогиран Кристиан Николов навръх Великден са изправени пред сериозен финансов проблем, пише „Галерия”.

 Журналистът остави след себе си огромен кредит, който трябва да се изплаща от наследниците му. Справка в имотния регистър показва,

че телевизионният водещ притежава апартамент от 85 квадратни метра в София на баровската  улица „Оборище”.

Жилището обаче е ипотекирано. Според данни от Имотния регистър през 2006 година Цветков е продал имот в Столичния квартал Красно село. Отделно е притежавал земи в различни части на страната.

 Жилището, в което живееше до последно, Милен купува през 2008 година. Тогава той сигурно е успял да направи добра сделка, тъй като по това време светът се намираше в тежка финансова криза, която сериозно рефлектира и върху имотния пазар.

Още с придобиването апартаментът е ипотекиран в полза на Общинска банка.

 Десет години по-късно в началото на 2018 година върху жилището е учредена нова ипотека, този път на ОББ.

Най-вероятно става въпрос за рефинансиране или ипотека в полза на трето лице. Според различни източници кредитът е в размер на 6 цифрена сума.

За съжаление обаче заемът няма да бъде опростен и задълженията падат върху наследниците на журналиста.

Това са двете му деца – 24-годишната Калина и 8-годишния Боян.

 Тъй като Боян е непълнолетен, би следвало половината от вноските да погасява майката на момчето – Ивета Гоцова, но тъй като Милен не е имал брак с нея, тя може да откаже да го прави. Тогава цялата тежест по погасяването ще падне върху плещите на Калина, макар че апартаментът ще бъде разделен на две.

Друг вариант е да го пуснат на търг за продажба в полза на банката.

Наследниците на Милен могат да решат да запазят апартамента, като платят ипотеката с даренията,  които се събират в тяхна сметка от приятели и колеги на баща им. Засега събраната сума е 176000 лв., но до  19 юни, когато е финалната дата за набиране на средства, остават още два месеца и тя може да набъбне до 300000. Те могат да стигнат за изплащане ипотечния кредит, макар че тристайните жилища на столичната ул. Оборище вървят поне по 400000 лв.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!