Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов иска да ликвидираме лева, защото Сталинка така му казала

Без споразумение за пакета от 2 трилиона евро за възстановяване икономиките на страните-членки, е завършила срещата на Европейския съвет.

Това стана ясно от думите на премиера Борисов, на пресконференция след срещата с лидерите на държавите от ЕС.

На 6 май отново ще се преговаря излизането от кризата, след като на днешната видеоконферентна среща не се стигна до споразумение за предложения спасителен пакет за 2 трилиона евро. Към момента 7,5% от БВП на ЕС вече е безвъзвратно изгубен. Големият спор е между кредити и грантове, тоест между богатите и бедните страни, обясни Борисов, но по думите му може да се намери среден вариант, който да удовлетвори всички страни.

Той коментира и отворената вчера суапова линия между ЕЦБ и БНБ, като посочи, че това говори за доверие към държавата ни. Борисов допълни, че България и Хърватия очакват членство във валутния механизъм ERM II през юли месец. „ЕЦБ ни отговори, че всичко, което е било необходимо, е направено. В знак на доверие към България снощи, ни отвориха суапова линия за 2 милиарда евро и то за колкото трябва време, отсече още Бойко Борисов и посочи, че вчера Кристалина Георгиева му се е обадила късно вечерта и му е казала, че сега ще спи на мека копринена възглавничка, съобщава информационния портал Нюз.бг.

Какво означава това в коментар на ИСТИНАТА?!

Ами най-напред Европейският съвет не дава пари за възстановяване на икономиките на страните-членки. Нещо повече. Не стига, че Брюксел не помогна на никого в най-зловещите моменти от пандемията, ами сега не иска дори да отпусне пари за възстановяване на икономиките. За какво тогава Борисов се натиска за някаква си еврозона?! Не видя ли той, че Италия, осеяна с трупове, молеше Брюксел за помощ, но не дочака нито медицинска, нито финансова помощ. Помогнаха страни, като Русия, Китай и Куба, които нямат нищо общо с ЕС, но за които думите човещина, взаимопомощ и солидарност са основополагащи в техните действия.

Ами то ще е много по-добре да сме членове на Евразийския съюз, защото така ще сме сигурни, че ако се наложи да поискаме помощ, ще я получим на часа. И то без условия.

Но изглежда това пренебрежение, което Брюксел показа към членовете на ЕС му се видя малко. Вижте какво прави сега?! Ами в условията на страшна пандемия, Брюксел се пазари за пари. Ами като нямат пари да разпускат ЕС, за да могат държавите да са свободни в избора се на стратегически партньори и да поискат помощ от тях. А сега се получава така, че Брюксел хем не ни дава пари за възстановяване на икономиката, хем не ни дава да искаме помощ от Русия и Китай.

Да кажем няколко думи и за прехвалената от Борисов „суапова сделка“. Какво означава това?! Ами много просто. Ние даваме на Брюксел нашите левове, а в замяна получаваме евро. Но…по фиксиран курс. На практика това означава, че ако примерно дадем на Европейската централна банка 1000 лева, ще получим в замяна 500 евро. За какво ни е такава „помощ“?!

А ако предположим, че дадем на ЕЦБ всичките си запаси от левове, то ще получим двойно по-малко евро. Понеже курсът е грубо  за 2 лева едно евро. Тоест, паричната ни маса ще се намали наполовина, ако преминем към еврото. Това каква облага ни носи?! Ами никаква. Защото както си бяхме най-бедната страна, така и ще си останем такава. Само Брюксел вече ще ни командва не само политически, а и финансово. Което означава , че се превръщаме в пълни роби. Защото ако си припомним, заповедите, които получаваме от Брюксел са изгодни само за него, но не и за нас.

Нашата икономика се срина напълно след като влязохме в ЕС. Всички печеливши пера в търговията и производството бяха обсебени от чужди фирми. Ето такава е „помощта“ на ЕС. За какво тогава трябва да се предлагаме за роби?!

Има и друго. Ако влезем в еврозоната ние ще плащаме солидарно дълговете на другите държави-членки. Тоест, натискат ни да влезем в тази „зона“, за да ограбят напълно както ресурсите ни, така и мижавите пари, които са ни останали. И никой няма да ни даде пари, така както не дадоха на Италия, Испания, Гърция, Румъния и т.н.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!