Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Топ епидемиологът на България доц. Мангъров: Само Швеция не се поддава на медийния натиск. Мен ме е страх, Борисов ме заплаши, не е шега работа

„Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи.”

Бих отворил заведенията веднага. 90% няма да разберат, че са се разболели. По-малко от 1% ще умрат. Това се случва всяка година при всяка епидемия от грип. Това казва инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

“70% от хората трябва да преболедуват, за да преодолеем епидемията. Ако имате илюзия, че няма да се заразите не сте в час. Няма как да се скриете, колкото и да се мъчите – все едно да се опитвате да заградите вятъра. Само Швеция не се поддава на медийният натиск. Мен ме е страх, Той ме заплаши, не е шега работа; няма да му кажа името. Той си взима решенията. Мерките за социална изолация са прекалени”.

“Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалена. Социалната изолация дава възможност на заразените да проявят симптомите на заболяване, евентуално тези с най-близък контакт с тях да се заразят, и ако стоят достатъчно дълго вкъщи, там да се разболеят и случаите да се ограничат в тези малки общности със заразени“, обясни механизма на изолацията той.

Доц. Мангъров смята, че със социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. „Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи.”

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://thesofiatimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!