Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Спазвайте карантината. Със сигурност ще остане за дълго време. В други държави има военно положение. Размерите на заразата са чудовищни

Няма нито една индикация, че имаме право да разхлабваме мерките. Размерите на заразата са чудовищни, в най-големите държави, но ние се справяме добре. Моля ви, да покажем, че сме дисциплинирани. 

За това призова премиерът Бойко Борисов, който заедно с началника на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и столичния кмет Йорданка Фандъкова, присъства на „експерименталното“ отваряне на парковете. 

Спазвайте карантината. Със сигурност ще остане, и то за дълго време, коментира премиерът Бойко Борисов и напомни, че в други държави има военно положение със забрана за излизане от вкъщи.

„Примерите са чудовищни. Нашето общество готово ли е? Имаме 55 починали с тежки съпътстващи заболявания. Всички, които малко имат акъл, казват, че България се справя добре“, допълни премиерът по повод отварянето на парковете утре, пише Novini.bg.

Борисов подчерта, че най-важни в момента са децата, и затова се дава възможност за посещение на парковете. И подчерта, че на този етап няма данни за отхлабване на мерките.

„Вчера говорих с колегата Ердоган, кански усилия полагат. Въпреки всичко направиха това, за което помолих – около 100 българи, които са си платили за онкологични операции или процедури в Турция имаха забрана да ги продължат.

Разбрахме се с кордони от-до или директно до болниците да изпратим линейки за всеки“, отбеляза Борисов.

Премиерът напомни, че в други държави има военно положение със забрана за излизане от нас.

„Нека удържим натиска върху болниците.”, призова той.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!