Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналист: Бойко владее до съвършенство подлото изкуство да хвърля вината за своите грехове върху други

Отнесох се скептично и с недоверие, когато се появиха първите половинчати намеци, че генерал Мутафчийски има политически амбиции и е бъдещата кандидатура на ГЕРБ за президентския пост.

Това ми звучеше несериозно и лекомислено, но мълвата постепенно взе да се вмества в рамките на активно милиционерско мероприятие и само месец и нещо след появата на генерала вече открито се говори, че Мутафчийски притежава качества на политик и едва ли не е новия Спасител, който мнозина трепетно очакват.

Някакъв умник дори си позволи да изговори в ефира на БНТ, че генералът няма алтернатива, защото показал по време на омръзналите на всички ни брифинги и пресконференции невиждано хладнокръвие и устойчивост към журналистите и техните понякога малоумни въпроси. Видя ми се кощунствено в дните на Страстната седмица, Христовите страдания и Възкресението някакъв неизвестник да рисува нова икона. Признавам, че и аз бях един от тези, които се предовериха на генерала в първата десетдневка от неговото публично саниране, но сетне разбрах, че направих грешка и снех доверието си към Мутафчийски. Все още не съм 100% сигурен, че генералът се е вторачил в президентския пост и не виждам как и с какво би могъл да конкурира другия генерал – Радев.

Особено ако зад гърба му застанат Бойко и ордата ГЕРБ. Но няма да се изненадам, ако Мутафчийски прояви липса на разум и се поддаде на изкушенията да бъде държавен глава.

Опасявам се, при това основателно, че генералът един ден може да бъде изкупителната жертва на премиера Борисов не само при отчитане на провалите в борбата с пандемията.

Бойко владее до съвършенство подлото изкуство да хвърля вината за своите грехове върху други.

В България всичко е възможно и доказателствата за това са хиляди и десетки хиляди. Затова и историята ни е повече от парадоксална, драматична и понякога трагична.

Молим се Бог да пази България, но България няма потребност само от молитви.

Любо Кольовски

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!