Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вдигнете пенсионната възраст, замразете пенсиите, свалете данъка на олигарсите – те ще дарят парите на работниците

“Ако кризата продължи повече от три месеца вероятно ще се наложи не само да се отложи планираната актуализация на пенсиите, но и да се увеличи пенсионната възраст с 2 години“, това прогнозира ренегатът Тома Биков

Добра идея е махането на корпоративния данък поне за пет години, смята той.

Подобна мярка би освободила 2.7 млрд. лв и с тези пари работодателите могат да направят само две неща – инвестиции или да ги дадат на работниците.

Парите от фонд „Безработица“ също могат да отидат при работодателите – за да задържат хората си, предложи още Биков.

Въпреки, че не вижда дори елементарно усилие на правителството за облекчаване на бизнес средата, Станчев не очаква рязък ръст на лошите кредити.

Ситуацията в момента е тежка, 91 на сто от фирмите са с намалени приходи, над 150 000 души ще бъдат безработни.

Смяната на ръководството на Българската банка за развитие е единственият начин тази банка да продължи да работи, убеден е Тома Биков, който напомни, че досега тази банка е работила само с една дузина VIP клиенти.„Дори и да не беше изтекла информация за скандалния заем, смяната на Мавродиев щеше да се случи“, твърди Биков.

Той напомни, че при криза винаги има разместване на пластовете – и на правителствено, и на стопанско ниво – затова няма причина да не очакваме нещо подобно и сега. „Може да очакваме смяна на приятелите“, прогнозира Тома Биков, коментирайки отношенията между Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Желанието да отдели половината от площите във веригите магазини за български стоки е идея, която ще има „невероятно лош ефект“, убеден е Биков. Според него, далият тази идея, не знае какво е маркетинг в търговски обект.

Източник: Snews7

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!