Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Създадоха апарат, който превръща морската вода в гориво

Изобретението на инж. Канзиус вече беше наречено най-значителното откритие в науката за последните 100 години

Химици от Пенсилванския държавен университет в САЩ потвърдиха информацията, че инженер Джон Канзиус (John Kanzius) е създал апарат, който позволява да изгаря солена вода, превръщайки я в гориво, съобщи Pittsburgh Post-Gazette.

Изобретението на инж. Канзиус вече беше наречено най-значителното откритие в науката за последните 100 години.

В изобретения апарат водата се подлага на въздействие от радиовълни, които отслабват връзките между нейните компоненти и се освобождава водород. При наличието на искра този водород се възпламенява и гори с равномерен пламък, чиято температура може да превиши 1600 градуса по Целзий.

Според инженерът водата не трябва да се подлага на никакво специално почистване. Може да се използва всякаква солена вода, включително и взета непосредствено от морето. Особено важно е, че остатъчните продукти са напълно безвредни за околната среда – изходният продукт е отново вода.

В момента апарата преминава изпитания и ако експериментите потвърдят, че получената енергия е по-голяма от загубите за генериране на радиовълни, той може да се използва масово например при автомобилите. Преимуществата на това устройство са напълно очевидни, тъй като солената вода е напълно достъпна в почти всики региони на Земята, а количеството й може да се приеме за неограничено.   

63-годишният инж. Канзиус е направил своето откритие съвсем случайно. В продлъжение на много години той се опитва да намери начин за алтернативна химиотерапия – метод за унищожаване на ракови клетки с помощта на радиовълни. Когато демонстрирал действието на своя апарат на колегите си, някой забелязал, че има кондензация в тестовата тръба и предложил метода да се използва за пречистване на водата. Когато поставили в тръбата морска вода тя се запалила от случайна искра.

Инж. Канзиус вече е подал заявка за патент: използване на солена вода като алтернативно гориво.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: BGfactor

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!