Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Израел арестува посредници на трансплантации на органи в Китай

Epoch Times - Израел

Четирима души, обвинени в присвояване на милиони долари от пациенти на трансплантации на органи в Азия, бяха задържани в Израел. Арестите последваха след дълго разследване и признания на основния заподозрян пред израелски вестник, че органите идват от осъдени на смърт китайски политически затворници, включително практикуващи Фалун Гонг.

Ярон Ицхак Йодукин (Yaron Izhak Yodukin) президент на Medikt Ltd. и на израелският партньор на компанията, бе задържан за укриване на милиони долари приходи, спечелени от посредничеството му в направени в Китай и Филипините трансплантации на органи на израелци. В последните няколко години стотици израелци са съобщили за пътуване до Азия с цел трансплантации на органи.    

Според най-големият израелски вестник Yediot Achronot властите в страната са започнали да разследват дейността на Йодукин, след направено от него преди девет месеца в тайно интервю изявление, че органите, които неговата компания помага да се предоставят в Китай, идват от политически затворници, от осъдени на смърт и от задържани за практикуване на медитативната практика Фалун Гонг китайски граждани.  

Бе съобщено за разкритие на властите, според което компанията на Йодукин е изпращала фалшиви квитанции на една национална здравно-осигурителна институция, като по този начин е избягвала плащането на данъци върху приходи от милиони долари.

Според Yediot квитанциите са на стойност много по-висока от действителната за трансплантационни операции. Като са вземали от израелски пациенти повече от необходимото, Yodukin и неговите колеги са прибрали в джоба си разликата, която стигнала сумата от шест милиона долара.  

В съучастничество на тази схема за данъчна измама на Йодукин са заподозрени неговият помощник Пелег Матан (Peleg Matan), мениджърът на Medikt Илан Пери (Ilan Perry) и адвокат на компанията, чието име все още не е съобщено. И тримата са вече арестувани.   

Сериозността на ситуацията се допълва и от факта, че във аферата на Йодукин са били въвлечени - или поне са знаели какво става – и висши служители на една от главните здравно-осигурителни институции в страната - Kupat Cholim Klalit. Очаква се някои от тях да бъдат също разпитани, съобщи Yediot.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!