Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За Страх! Ех, колко щеше да е яко Турция да ни управлява небето

Ескалацията в Сирия в момента е огромна.

От месеци (всъщност години) насам турската армия оказва активна помощ на "бунтовниците" в Идлиб, тоест джихадистите от Хаят Тахрир ал Шам, Хурас ал Дин и ислямската партия на Туркестан - по данни на британското разузнаване, всички свързани с Ал Кайда и отдавна влезли в списъка на забранените терористични организации.

Вчера руската авиация удари турските части в Идлиб, като турската страна съобщава за 33 жертви и 36 ранени.

Странното в случая е, че турците упорито обвиняват Сирия за удара и дума не споменават за очевидното и вече доказаното - че ударът върху тях беше нанесен от Русия.

Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, затова изказах съболезнования на Ердоган, обясни Борисов. Той бе категоричен, че трябва да се направи всичко възможно до края на седмицата да се помогне на Турция, за да може тя да се грижи за бежанците.

Това говори единствено за страх - поне към момента - да се опълчат открито срещу довчерашния си партньор и да се хванат за гушите с руснаците.

Ердоган организира извънредно събрание и заплаши, че:

- Турция може да обяви военно положение
- Турция може да обяви война на Сирия
- Турция може да пусне "бежанците" (демек, джихадистката паплач) към Европа.

В отговор Русия заяви, че праща кораби с крилати ракети в Сирия, а Путин отказа да се срещне с Ердоган.

Борисов посочи, че в НАТО е било решено да се подкрепи Турция, като България е била една от действащите и настоятелни страни.

Изявление на НАТО, в което към Турция се изрази подкрепа във връзка със ситуацията в Идлиб, беше блокирано от Гърция, съобщават медиите.

От политика на "Zero problems with the neighbours" ердоганова Турция се превърна в рекетьор на Европа със zero приятели, финансиращ ислямисти. Ех, колко щеше да е яко Турция да ни управлява небето, както предлагаше розовата гвардия само преди 3-4 години.

Източник/ци: https://www.lentata.com

http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!