Икономист: До часове ще обявят, че и в България има коронавирус!

Икономист: До часове ще обявят, че и в България има коронавирус!

Икономистът и борсов брокер Димитър Георгиев хвърли бомба в ефира на Нова телевизия днес привечер. В предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" той пророкува, че "не просто до дни, а до часове" и в България ще бъде обявен случай на поне един заразен с новия смъртоносен коронавирус.

,,Истината е, че говорим за няколко дни, дори може би по-скоро часове, преди и в България да бъдат оповестени първите случаи на заразени с коронавирус. Със сигурност икономическият ни растеж тогава ще бъде поставен под сериозен стрес'', заяви финансиста, създавайки впечатление на особено информиран по случая.

"Със сигурност инвеститорите са притеснени и изненадани, а в центъра на последните събития в Европа се оказа Италия, което е нещо напълно неочаквано. В рамките само на един уикенд избухна сериозна епидемия в Северна Италия и това на практика свари инвеститорите неподготвени и ето че епидемията вече е в Европа. Въпрос на дни или дори часове е да стане ясно, че има заразени и в България", сподели в тв студиото Димитър Георгиев относно икономическите последствия от разпространението на китайския коронавирус.

,,Започваме да навлизаме в един период на понижаване на икономическия растеж в региони като Италия. Има рязко забавяне на икономическата активност, тъй като доставките към производителите се забавят, особено от Китай; имаме и рязко намаляване на разходите за туризъм и покупки и в този смисъл това ще окаже своето влияние върху икономическите показатели в следващите месеци'', коментира още той.

,,Неизвестността винаги плаши пазарите и инвеститорите. Общите разпродажби на акциите по света и тази минипаника от понеделник водят до една от най-ниските нива на еврото спрямо долара'', обясни още Георгиев. ,,Петролът от своя страна е с 8% надолу само за пет дни и е твърде вероятно това да се задълбочи, което е добра новина за България и за българския бизнес'', отбеляза той и добави, че златото пък расте и се е запътило към световния си рекорд.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...