Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Идентифициран бе китайски хирург, отнемащ органи за търговия

Tong Xin and Li Jia, Epoch Times

СЕУЛ – 63-годишен кореец от китайски произход разкри тъмната тайна на свой китайски приятел – хирург, занимаващ се основно с отнемане на вътрешни органи от живи практикуващи Фалун Гонг в Тромбозната болница за интегрирана китайска и западна медицина в Суджиатун.

Докато подавал документи за виза в консулството на Южна Корея, представилият се за Джин (Jin) от Суджиатун, Шенян, провинция Ляонин (Sujiatun, Shenyang, Liaoning Province) забелязал изложени материали с доказателства за търговията на Китай с органи от последователи на медитативната практика Фалун Гонг. Джин незабавно разпознал един от хирурзите на име Ю.   

Тромбозната болница за интегрирана китайска и западна медицина в Суджиатун (Minghui.org)

Вече измина повече от година, откакто първият свидетел, Питър, направи своите разкрития и  разобличи Тромбозната болница за интегрирана китайска и западна медицина в Суджиатун (The Thrombosis Hospital of Integrated Chinese and Western Medicine in Sujiatun ), наричана накратко болница Суджиатун, като една от многото болници в Китай, изземащи органи от живи практикуващи Фалун Гонг и търгуващи с тях.

Наскоро след това бившата съпруга (Ани) на въвлечен в търговията с човешки органи хирург и военен лекар в Шенян предостави още по-ужасяващи детайли с разкритията, че това отвратително престъпление е държавна директива за цялата страна.

Джин е четвъртият свидетел, потвърждаващ сведенията, че Китай изземва органи от последователи на Фалун Гонг.

Хирург на име Ю отнема човешки органи

По думите на Джин, той има приятел, казващ се Ю (Yu), който преди да се пенсионира работил като хирург в една болница в Суджиатун. Но след като голям брой практикуващи Фалун Гонг били задържани там, Ю бил повикан обратно, работейки единствено по отстраняването на органи от последователи на Фалун Гонг.

Джин казва, че е от Суджиатун и знае много добре какво става там. Изземванията на органи са били извършвани малко на север от 46-то средно училище в Суджиатун.

Той твърди, че е бил жертва на Културната революция и знае за престъпленията на китайската комунистическа партия (ККП). Често чете безплатните материали на Фалун Гонг, съдържащи факти относно Фалун Гонг и ККП, и според него информацията е вярна. Той е публикувал заявлението си за оттегляне от ККП и прилежащите й организации на сайта на TheEpochTimes. Джин е 63-годишен. Понастоящем е подал документи за корейско гражданство.

Корейците, получаващи нови органи от Китай, пазят това в тайна

В близост до изложението с материали за търговията на Китай с органи стоеше възрастна жена, продаваща сушени сливи. Тя спомена, че познава много корейци, които заминават за Китай за трансплантации на органи, и че са живи, но казват на хората, че органите им са от техни роднини, тъй като се страхуват от обществена критика.

Тя допълни, че сега започнала да разбира откъде идват органите – те са отнети от нелегално задържаните практикуващи Фалун Гонг. В Китай цената на органи за трансплантация е по-ниска. „Как е възможно да намерят толкова много роднини, желаещи да даряват органите си?”, се питаше жената.

Информацията за хирурга Ю Санжиан от болница Суджиатун бе потвърдена

TheEpochTimes проведе телефонен разговор с хирургическия център към болница Суджиатун, за да провери разказа на г-н Джин. От болницата потвърдиха, че има само един хирург на име Ю, работещ в хирургическия център, и в клиниката въобще. Казва се Ю Санжиан (Yu Sanjiang). След като Ю се пенсионирал в Онкологичната болница на провинция Ляонин (Liaoning Provincial Tumor Hospital), той бил назначен през 2002 г. в болница Суджиатун.

Репортер от Epoch Times се свърза по телефона с д-р Ю и проведе кратко интервю с него. Хирургът се представи като Ю Санжиан и каза, че е започнал работа в болница Суджиатун през 2002 г. Попитан относно обвиненията за събиране на човешки органи от последователи на Фалун Гонг, Ю ги отхвърли като „само слух”.

Репортерът го запита: „Ако е слух, защо не направихте опит да опровергаете този слух?”. Ю отговори, че това е работа на ръководството и затвори телефона.

На следващия ден репортерът звъня в кабинета на д-р Ю шест пъти, но никой не вдигна телефона. Но същевременно медицинска сестра от хирургическия център го уведоми, че д-р Ю е в кабинета си.

От предишната болница на д-р Ю дават противоречиви отговори

Репортерът се свърза по телефона и с бившия работодател на д-р Ю, Онкологичната болница на провинция Ляонин, и отправи запитвания към различни хора от нейния персонал – един ортопед, мамолог, сестра от хирургиите и медицински персонал от различните отделения. От всички бе потвърден фактът, че Ю Санжиан се е пенсионирал в тази болница.

Ортопедът дори заяви, че преди да стане главен лекар на хирургическото отделение, Ю Санжиан е бил главен хирург.  

Когато репортерът позвъни на настоящия главен лекар на хирургическото отделение в болницата, той отрече там да е работил човек на име Ю Санжиан.

Репортерът взе интервю също така и от работела преди време в болница в Китай китайка с канадско гражданство, г-ца Мао. Г-ца Мао твърди, че разбира защо в болницата Суджиатун са назначили пенсиониран лекар като д-р Ю.   

Тя обясни, че пенсионираните лекари имат повече опит, а освен това идващите от други болници лекари са обект на по-малко внимание в назначилата ги болница, тъй като никой не ги познава.

От болница Суджиатун избягват темата за изземване на органи

Когато репортерът бе прехвърлен към оператор в болница Суджиатун, човекът вдигнал телефона каза, че в болницата няма лекар на име Ю. Попитан относно твърденията за изземване на органи, той замълча за момент и след това заяви: „Ние не събираме органи”. Той нетърпеливо каза на репортера да позвъни на следващия ден и прекъсна незабавно разговора.  

Репортерът позвъни в отделението по вътрешни болести, в хирургическия център и по различни кабинети, за да разпита за отнемането на органи; те или отхвърляха твърдението, или избягваха темата, или затваряха телефона.

Предистория

В началото на март 2006 г. двама свидетели, включително бившата съпруга на китайски хирург, направиха разкрития за съществуването на лагер на смъртта в болница Суджиатун (The Thrombosis Hospital of Integrated Chinese and Western Medicine in Sujiatun), където хиляди последователи на Фалун Гонг са били затворени и избити заради техните органи и телесни части. Излезлите доклади с въпросната информация шокираха света и предизвикаха паника у ККП. След триседмично мълчание, китайските власти отхвърлиха твърденията за съществуването на лагера на смъртта. Според трети свидетел, военен лекар от Шенян, след появата на докладите с шокираща информация, лагерът бива преместен.

Бившият канадски държавен секретар за Азиатско-Тихоокеанския район Дейвид Килгор и международният адвокат по човешките права Дейвид Матас издадоха доклад, в който представиха резултатите от свое независимо разследване относно нелегалното събиране на органи в Китай.

Докладът бе публикуван през юли 2006 г. и обновен през февруари 2007 г. поради открити нови доказателства. Разследването се базира на 33 вида различни доказателства, включително интервюта със свидетели, записи на телефонни разговори с китайски болници, данни за кръвни проби на задържани в лагери и затвори практикуващи медитативната практика Фалун Гонг, и др..

Независимият доклад бе представен и получи подкрепата на над 30 страни в света до момента, както и на Европейския парламент и ООН.

Този доклад потвърждава твърденията за едно широкомащабно изземване на органи от практикуващи Фалун Гонг и показва, че това е повсеместна, продължаваща и днес операция, в която са замесени големите лагери (за принудителен труд) и болници в Китай.  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!