Ако правителството лъже целия свят за ръста на БВП’ 2019, каква е гаранцията, че изобщо някога казва истината?

НСИ

Данните на НСИ за ръст на БВП за 2019 са правени с драстично занижен внос на суров петрол за март-декември, все едно икономиката ни е спряла да потребява или Лукойл е стачкувал.

Например през цялата 2018 и януари-февруари 2019 внасяме петрол средно за 180-360 млн.евро на месец, от март насам- за 23-97 млн. евро в различните месеци. Като резултат за 2018 отчитаме внос на петрол за 2.56 млрд. евро, за 2019 едва 1.22 млрд. евро.

Абсурден спад, и то при положение, че 2018 е ниска като база заради ремонт на Лукойл. Румен Гечев е прав, че данните са изкривени и ръстът на БВП от 3.5% е лъжа. С колко точно са излъгали, само НСИ може да каже. Предполагам, мисията на МВФ преди седмица е била уведомена, както и ЕЦБ.

Защо те мълчат, нямам обяснение.

Може би позицията на Кристалина го обяснява, може би не. Предполагам, финансово министерство натиска НСИ да си мълчи с надежда всичко да се размине. Няма как да стане- почти 10 месеца да не направиш корекции е абсолютен скандал. Ще се отрази ли това на влизането ни в ERM-2?

Зависи от отговора на следните въпроси:

А. Това системна грешка ли е?

Б. Ако е системна грешка, тя е направена защото: – в НСИ работят идиоти? – или в НСИ са подложени на политически натиск? Отвратителна ситуация, надхвърляща вътрешнополитическите ни ежби.

Защото ако правителството лъже целия свят за ръст на БВП’ 2019, каква е гаранцията, че изобщо някога казва истината?

Автор: Георги Кадиев, ФБ

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...