Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник! Управлението на ВиК-Перник е некадърно, не това на нашата партия и правителство!

fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

За съжаление, има такива случаи, когато едно некадърно управление е довело до това. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред „Дарик радио“ водната криза в Перник.

Според него управлението на ВиК-Перник е некадърно, но не и това на неговата партия и правителство. На въпрос ще бъде ли потърсена отговорност от по-висшестоящо лице, като например министър, Борисов заяви, че в България има десетки ВиК дружества, в които работят десетки хора по канализацията и водоснабдяването на различните градове и села. Съответно, няма как министри да носят отговорност за управлението на всички тези дружества.

Борисов каза, че в Перник днес е изпратена техника, която да сондира почвата с цел проверка на залежите от подпочвени води. „Предупредил съм, че няма да има празници, ще се работи. Предупредил съм работниците, че ще получат повече пари, но няма да почиват на тези светли празници. Трябва да разделим питейната от промишлената вода“, посочи министът-председателят.

„Зелената сделка“ на Европа показва, че трябва да мислим с какво трябва да заместим въглищата, дали с газ, дали с ядрена енергия. Президентът Тръмп прати 11 експерти на „Белене“, които да се уверят с очите си, че това, което съм им казал, е вярно“, това заяви премиерът Бойко Борисов.

Виждаме големи възможности и в „Белене“, и в „Козлодуй“, каза още той.

Дарик, Лупа БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!