Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заплашиха журналиста Стоян Тончев, че ще „бъде намерен“ и „пребит“ заради публикация, свързана с Иван Гешев

Тази сутрин по телефона е бил заплашен журналистът Стоян Тончев, че ще бъде „намерен“ и „пребит“ , ако не свали от сайта си „Либерта“ публикация, свързана с новоизбрания главен прокурор Иван Гешев. За заплахата съобщи самият Тончев във Фейсбук.

Той написа: „Току-що получих 3 обаждания от един и същ номера със заплахи, че ще бъда намерен и ултиматум да бъде свалена от Liberta.bg публикация свързана с главния прокурор Иван Гешев.

Въпросната дама, изпаднала в истерия, се представи като съпруга на участник в контрапротеста в защита на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Пожела ми повече бой с метални тръби в главата! Какви жени, какви мъже ражда България!

Обажданията са започнали малко след 9,40 часа. В момента Стоян Тончев е в съда, където се гледа делото срещу неговите предполагаеми биячи.

Припомняме ви, че през 14 януари 2016 година той беше зверски пребит на път за дома му в Поморие. В следствие на атаката той бе приет в болница в критично състояние със счупвания на черепа и челюстта. Пред Фрог Тончев е споделял, че поръчителите на неговия опит за убийство се разхождат необезпокоявани. Журналистът е един от най-отявлените критици на статуквото в съдебната система и настоящото управление на страната.  Четете ТУК какво каза журналистът след заплахите.

Номерата, от които въпросната жена се е обаждала и е заплашвала журналиста.

https://frognews.bg/

.

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!