Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Грета Тунберг се снима на пода във влак, "Дойче бан" отговори: Щеше да е добре да кажете, че получихте място в първа класа

Как да се дискутира „Промяната на климата“ с “пробуден” тийнейджър

Шведската природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж.
Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката светкавично: "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

Всъщност, това е вторият коментар на железниците относно снимката й. В първия, те и пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.

Активистката призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.

Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост).

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!