Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отлично, ГЕРБ: Българи емигрираме всеки ден

емигранти студенти протест

България емигрира всеки ден и днес полети от София ще отлетят със стотици българи в тях, които буквално са тръгнали за чужбина с идеята повече никога да не се върнат в България.

Деца на по 20 – 22 години не виждат смисъл от живота си в България. Пенсионери на по 70 години предпочитат да умрат вместо да се мъчат и да гледат децата и внуците им как страдат в България. И вместо да се попитаме как се стигна до тук – Ние емигрираме като нация. Емигрираме на запад, емигрираме на изток, емигрираме като птици, които търсят топлина, храна и уют.

Това може да е нормално за много хора, но погледнато исторически България никога не е била по-зле отколкото сега, дори по време на войни. Националната катастрофа, вече не чука на вратата, тя е факт и само кретен може да твърди, че в България няма безработица, докато народа на България, онзи който буквално съгражда вътрешният брутен продукт е зад граница. Колко емигрираха вече два или три милиона, за политиците това няма значение, в техните нагласени статистики България просперира, няма значение и факта, че в България буквално всичко умира.

Вижте ни селата, вижте ни и малките градове, вижте какво се случва и се замислете, защо допуснахме всичко това. Някои твърдят, че България имала задкулисие, но истината е че в България вече няма мислещи хора, превърнахме се в консуматори на пошли телевизионни предавания, които вместо да ни накарат да мислим, ни показват колко ниско е паднала границата на всичко.

Радваме се че детето пометено от кола на НСО не е починало и това е новина, вместо новината да е че е арестуван причинителя на катастрофата и шефът му, който му е дал тази кола, въпреки че служителя на два пъти не е издържал теста. Заканваме се на някаква майка в Кубрат, която напуснала децата си, вместо да се запитаме, не трябва ли всички онези социални служители, които години наред не са помогнали с нищо на тази майка да са в ареста.

Коментираме, че Доган и Пеевски не трябвало да имат охрана, смеем се на простотиите на Борисов, подиграваме Данаил Кирилов, недоумяваме, защо хванатият с алкохол Джамбазки не подава оставка като евродепутат и емигрираме, защото така е по – лесно. И ни е по – лесно не защото не искаме да се оправим като държава, емигрираме, защото вече всичко е загубено, защото така го направиха именно политиците на които 30 години гласуваме доверие.

Емигрираме, защото знаем, че който и да дойде ще е пак много и пак от същото. Защото морала и етиката в политиката са заменени от думите пари и власт. В България политиката стана бизнес, а бизнеса политически, затова емигрираме, защото законите не работят, тях никой не ги спазва, особено онези, които имат власт.

Така че ако искаме нещо да се промени един ден, не трябва да вярваме, че някоя партия или политик в България ще го промени. Трябва да го направим като в Исландия, но за това се иска народ, искат се честни и готови на всичко хора, но в България вече уви няма такива, те предпочетоха да емигрират, защото навън може да е тежко, но поне има справедливост…

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!