Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тайната на житните фигури

Вече четвърт век тайнствените кръгове в пшеничните поля на Англия предизвикват обществения интерес. За този период, количеството на новообразувани фигури достига близо 10 000. Интересен и слабо известен обаче, е факта, че подобни феномени се наблюдават и в други части на света - Канада, Русия, Испания, Гърция, Словакия. Общото при всички случаи е, че житните класове не са счупени или прекършени, а полягат в точно определена посока, сякаш подчинявайки се на нечия воля.

Сложността на рисунките и тяхната точност, скоростта, с която се появяват (според очевидци - 10 до 15 сек.), както и неповторимостта им, ни позволяват да предположим, че това е дело на по-висш разум или сила.

Десетки хиляди такива сложни фигури са наблюдавани на територията на графство Хемпшир и Уилшир, а разнообразието на схемите и рисунките е просто поразително. И докато до скоро, поради простотата на изображенията някои учени обясняваха появата им с торнадо или внезапен силен вятър, то днес подобно твърдение предизвиква снисходителна усмивка. Математическата точност на подобни фигури може да се сравни единствено с компютърна разработка и нейното техническо изпълнение на място. Бедността на хипотези и идеи от страна на официалната наука, сама по себе си е показателна.

Значително по-сериозно към този феномен се е отнесъл Терънс Миден. Той е разработил теория, която поддържа тезата за специфичен атмосферен процес. Според Миден кръговете в полята възникват в следствие на завихряне на въздушни маси в спирален стълб, който притегля атмосферно електричество. Именно при такива условия житните стълбове се огъват. Е, напълно е възможно, ако разглеждаме само обикновенни кръгове. Но какво да кажем за многоплановите фигури в полята край Стоунхендж, изобразяващи компютърен фрактал? Тази конструкция е дълга 300 м. и съдържа 145 кръга с малък диаметър.

Английските инженери Колин Ендрюс и Пет Делгадо, са свидетели на тайнствено появяване на кръгове. Според тях, това не отнема повече от 10-15 сек. Освен това са наблюдавали в небето над полята въздушно раздвижване, а магнетофонът им е записал звуци, наподобяващи жужене. Тяхната версия е, че кръговете се появяват в следствие на кацане на НЛО. Вярно, че подобна версия може да се приеме за простите фигури, но интересното е, че почти всички представители на научния свят категорично я отхвърлят.

От Асоцияцията за изследване на феномена, създадена преди години, са правени множество проучвания, замервания и записи. На практика обаче, научно обяснение за това, как се появяват фигурите няма.

Практическите изследвания в областта на микролептонните полета, на група учени под ръководството на академик Охатрин, дават една интересна теория по отношение появата на фигурите. Откритията им в областта на квантовата физика показват, че между грубата материя и енергийните полета съществува пряка връзка. По точно непосредствено взаимодействие. От тук произтича и директното научно предположение, че въздействайки непосредствено на енергийните, невидимите за човешкото око полета, през кратък интервал от време или дори мигновенно, се променя първоначално квантовия слой, после микролептонния, а впоследствие, подчинявайки се на променената енергийна основа, настъпва промяна и в грубата материя (в случая житните класове). Ако се отчете факта, че странните фигури се появяват на полета с по-висок енергиен заряд, то съвсем спокойно може да се приеме, че именно това е причината. Възможно е неизвестен Разум да създава желаната фигура на енергийно ниво, създавайки клише, което после се спуска на полето. Този процес изглежда учудващо прост и лесно управляем.

Най-новото в мрежата

Дон Скот, изследовател от Калифорния, също провел редица наблюдения в тези райони, където явлението било често срещано. Техниката с която разполагал, включвала детектор за радиация, прибори за инфрачервено виждане, фотоапарати и кинокамери. Той изхождал от факта, че на местата на появата на пиктограмите било засечено присъствие на радиоактивни изотопи. И така, с помощта на детектора за радиация избрал своето място за наблюдение и разположил апаратурата си. След няколко дена, около два часа през ноща се включила инфрачервената камера. През прибора за нощно виждане, той наблюдавал, как класовете се огъват, образувайки кръг. Увеличавайки изображението, Скот видял малки “същества”, да сноват по полето. Това съвсем не били пришълци от космоса. Създатели на кръговете били … мравки. Но какво кара мравките да обикалят в кръг? По предположение на Скот, причината за това е земното магнитно поле.

Е, това обяснение поставя още повече въпроси. По отношение на елементарните кръгови форми, бихме могли да преглътнем подобно твърдение, но какво да кажем за “Дървото на живота”, за “Келтската плетеница”, съвършенните фигури на цветя и сложните плетеници? Какви са тези аномалии в магнитното поле на земята и защо са толкова симетрични и математически съвършенни? Освен това, представете си какво количество мравки е необходимо, за да се направят тези гигантски фигури. Милиарди! Трилиони! Най-накрая остава въпроса, защо тези мравки правят фигурите?

Просто фигури или послание

Кръговете в Английските поля, появили се през миналата година, изглежда, не са оставили съмнение у нито един здравомислещ човек какво изобразяват. Достатъчно е да видите дванадесетоъгълната звезда, която е закрепена с 36 лъча към вътрешен шестостен, затворен в кръг с диаметър 200м. Подобен орнамент, както потвърждават специалистите, много напомня на напречния разрез на двойната спирала на ДНК.

Друга фигура, появила се на 14 август 2002 г. също събуди невероятен интерес. Изображението е с размери 110м. дължина и 76,2м. ширина и много наподобява компакт диск с двоичен код и маркери за начало и край. Информацията е представена в 8 разрядни сегменти, разделени от по-тесни сегменти-синхронизатори. Информацията се чете по спирали от центъра към края и представлява набор от символи на ASCII от международната английска кодировка. Между отделните пътечки с данни има празни раздели. Декодираното съобщение гласи:

“Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.
Much PAIN but still time. EELRIJUE.
There is GOOD out there.
We OPpose DECEPTION.
Conduit CLOSING [bell sound]”

И така, все по-настоятелно се налагат няколко извода:
1. Пиктограмите не са фигури, появили се в следствие на елементарно завихряне на въздушни маси. Тяхната сложност, съвършенна точност и разнообразие на форми категорично отхвърлят такова обяснение.
2. Математическата точност на изображенията говори за намесата на интелект, добре запознат с основните закони в математиката (геометрията).
3. Пиктограмите, най-вероятно са опит за контакт и изпращане на някакво послание към нас.
4. Зачестилата поява на нови фигури вероятно означава наближаване на някакво събитие с голямо значение за земята.

Източник/ци: lafim.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!