Г. Марков към Лозан Панов: Кой си ти, бе, господинчо? Ти си деполитизиран, да си налягаш парцалите!

„Няма как да си успешен главен прокурор толкова много години, пък да не можеш да ръководиш една комисия“. С тези думи депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков подкрепи по време на дебатите в парламента кандидатурата на Сотир Цацаров за член на Антикорупционната комисия, предаде Дарикнюз.

„Големият проблем на правозащитната система в България са големите скандали на върха ѝ“, смята юристът.

„Да го докараме дотук, заседание на Висшия съдебен съвет, което 10 часа се предава по телевизията, настървени, мразещи се съдии да говорят на прокурори, а те да им отговарят“, посочи Марков от трибуната, визирайки заседанието на съдебните кадровици, на което Иван Гешев бе избран за главен прокурор.

„Вчера бях в Монтана. Избиратели ме питат: „Онези какво се джанкат?“. Може да си представите в очите на хората докъде е стигнала нашата съдебна система“, продължи с критиките Георги Марков.

Той предложи на Председателски съвет в парламента да се помисли върху възможността да бъде организиран дебат за състоянието на съдебната власт „Когато виждаме, че съдебната власт излиза извън територията на независимостта и политизира обществото, ние сме длъжни като парламент да излезем с резолюция“, аргументира се той.

Той не спести и критики към председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

„ВКС става политическа партия, като обслужва интересите на „Да, България“, за която не е сигурно, че работи за интересите на България. Как така ще си позволява председателят на ВКС да казва, че ще разследва премиер – днес е Борисов, утре може да е Нинова. Ще разследва главен прокурор. Кой си ти, бе, господинчо? Ти си деполитизиран, да си налягаш парцалите“, каза от трибуната юристът.

„Как е възможно Хелзинкският комитет на Сорос да награждава съдии, а те да взимат служебна бележка или да освобождават затворници. Хелзинкският комитет да гледа чистотата в тоалетните, да гледа има ли хлебарки“, продължи той, завършвайки изказването си с думите: „Бог да пази България, ако така ще я караме“.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!