Ивайло Цветков: Ако десните така продължават, Борисов ще управлява докато си иска. Ако въпросът на референдума бе да се гръмнат ли всички политици, щяха да гласуват над 3 млн.

.
Ивайло Нойзи Цветков

Трябва да има субсидия, но въпросът е колко да е тя. Това е въпрос на експертен анализ. Това каза Ивайло Нойзи Цветков по БТВ.
Тук се сблъскват два вида мислене-популистко както на референдума. Ако въпросът бе да се гръмнат ли всички политици, щяха да гласуват над 3 млн. Трябва да заработи експертен модел. Те трябва да решат този въпрос.

Субсидията не може да е 4 евро, при положение че в Германия е 1 евро. Тези 8 лева ми се струват като „дайте нещо средно“. Представи си свят в който тези субсидии се пазят в бюджета, а партиите носят фактури и министърът ги одобрява. Това ще е стъпка в правилната посока.

Не мога да кажа, че малките партии са обречени. Като не си успял да избуташ 4-те процента, има логика да получаваш по-малко. Няма логика да коалициите да няма субсидии. За това е те веднага се разпадат след изборите. В „Да България“ има липса на лидерство. Цари идеологически миш-маш.

Първата работа на лидера е да обединява, а не да раздела. Не може да се прави политика във Фейсбук. Те крещят срещу статуквото, но някои от тях тайно съглашателстват с властта. После никой не признава грешките си. Ако това продължава, Борисов ще управлява докато си иска. ГЕРБ са народняшко-центристка партия. Много съм помагал на тях, но сега нямам нищо общо. Не съм им се вричал.

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!