Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сърбия строи 112 километра магистрала за 745 милиона евро! България 13.2 км за 334 милиона евро

Зa любитeлитe нa cpaвнeниятa: 

- 112 ĸм цялa мaгиcтpaлa пpeз ĸлиcypaтa нa p. Южнa Mopaвa 
- 745 млн. € (6,65 млн. € / ĸм) 
- cpoĸ нa изпълнeниe: 3 гoдини - изпълнитeл: Весhtеl (CAЩ) - нaй-гoлямaтa cтpoитeлнa фиpмa в cвeтa 

Лoт 3.2.1 нa AM Cтpyмa - 13,2 ĸм пpeз Kpecнeнcĸoтo дeфилe
- 655 млн. лв. => 334 млн. € (25,3 млн. € / ĸм) 
- cpoĸ нa изпълнeниe: 5 гoдини 
- изпълнитeл: няĸoй, зaвъpшвaщ нa -cтpoй AД или Xoлдинг Гpyп AД

Френският институт за световни инвестиции: Стойте далеч от България това е най-корумпираната страна в света

Oзaдaчиxтe ли ce? 
Чaĸaйтe, тoвa нe e вcичĸo. Лoт 3.2.1 e caмo плaтнoтo oт пocoĸa Гъpция .
Зa дpyгoтo тъpгът тeпъpвa пpeдcтoи.

Сърбия подписа договор за изграждането на автомагистрала "Морава" с консорциум от американската група Bechtel и турската Enka. Договорът е за 745 милиона евро (826,3 милиона долара). Това съобщи инфраструктурното министерство на западната ни съседка, пише SeeNews. Проектът е за 112,3 километра магистрала. 

Тя ще свързва европейските транспортни коридори X и XI на територията на Сърбия. Разходите по допълнителните работи са оценени още 20% от посочената сума, пишат още от сръбското ведомство. Споразумението предвижда град Крушевац да бъде свързан с коридор X след две години, а Кралево и Чачак ще бъдат свързани с коридор XI след по-малко от три години. Общият проект ще бъде завършен за около четири години. 

След подписването на договора министърът на инфраструктурата Зорана Михайлович заяви, че очаква Bechtel и техният партньор в обединението - турската компания Enka, да построят коридора "Морава" в рамките на срока и в съответствие с най-новите стандарти, за да може Сърбия да има качествена и безопасна магистрала. "Също така е важно сръбските компании да работят с тях, за да се запознаят с най-новите технологии, използвани при строителството на магистрали", каза още тя. 

Магистралата ще има по три ленти в двете платна за движение - аварийна, активна и изпреварваща. Съоръжението също така ще включва 84 моста и 29 пътни възела. Проектът ще се изпълнява в три лота - Пожате-Крушевац, Крушевац-Адрани и Адрани-Прелжина. 

Коридор X ще свърже австрийския Залцбург с гръцкия пристанищен град Солун, минавайки през Словения, Хърватия, Сърбия и Македония. Коридор XI е фериботен и магистрален коридор, свързващ италианския Бари с румънския Букурещ през пристанището в Бар, Черна гора, и столицата на Сърбия Белград.

Източник
bulbulgnewsbgg.blogspot.com

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!