Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Габриел: Европейският съюз ви сбъдва мечтите и ви прави богати

Поздравления за 20-годишнината от изпълнението на европейските проекти в полза на България и в полза на Европа.

Освен даващи добри идеи, тези програми се превръщат и в сбъднати мечти за много хора.

От началото на програмата “Еразъм“ са се възползвали 60 000 български участници.

Това сподели по време на конференция, посветена на програмата “Еразъм“, българският еврокомисар Мария Габриел, предаде репортер на Novini.bg

,,Когато питаме младите хора какво им носи “Еразъм“, те казват, че тя им е помогнала да имат по-добър избор за своята кариера и образование, както и хубав живот в чужбина. Също така се радвам, че когато питат европейците кои са трите най-успешни проекта на Европа, те отговарят, че това са свободното движение, мирът и програмата “Еразъм“, допълни Габриел.

,На 28 и 29 янурари 2020 г. ще организираме в Брюксел събитие по отношение на бъдещето на европейските програми “Еразъм“ и Европейския корпус за солидарност. Програмите трябва да бъдат по-адекватни на предизвикателствата, които ни предстоят. Нека да защитим достоен бюджет за програмата “Еразъм“. Гласът на всеки един от вас е важен, нека заявим, че този бюджет е най-добрата илюстрация как ЕС може да сбъдва мечти и да те кара да се чувстваш полезен. Трябва да обърнем внимание на професионалното образование, на училището, на учителите, на виртуалната мобилност… За мен ще бъде изключително важно тук, в България, да се каже кое е най-важно да бъде включено“, коментира тя.

,,Бъдете смели в идеите си, бъдете активни! Има още какво да постигнем, да се възползваме от новите възможности. Огромни благодарности за невероятния екип, който има в България – смело напред и още много пъти по 20 години. Благодаря ви от сърце!“, каза в заключение българският еврокомисар.

Източник: Епицентър.БГ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!