Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Благодарение на ГЕРБ: Близо 60% от боклука на Италия вече се изгаря в България!

Около 60% от боклука на Италия идва в България с кораби и се гори в местните ТЕЦ ове, според разследване на италианска медия. Новината не е нова, но е показателна как от Герб спомагат да се замърсява въздуха в големите градове на България и в същия момент обясняват навсякъде, че се борили с това.

Става въпрос за много пари и докато България усвоява пари от ЕС за строителството на депа за депониране на боклук, то български бизнесмени свързани с управляващата партия и политици в Парламента на България спокойно договарят огромни количества боклук, който да изгарят в пещите на ТЕЦ вете в покрайнините на българските градове.

Според последните данни миналата седмица София е на върха на класациите за най-мръсен въздух в световен мащаб, а властите вместо да прекратят горенето на боклуци, повсеместно обясняват, че за замърсяването на въздуха били виновни автомобилите на хората.

Според разследването на италианските журналисти българските власти от години стимулират внасянето на боклуци от цяла Европа и не предприемат никакви мерки въпреки сигналите до различни институции, което е ясен знак, че те също са замесени в схемата с която български бизнесмени изкарват милиарди евро за сметка на чистота на въздуха в тази страна.

Само за седмица в един ТЕЦ се изгарят над 20 000 тона боклук твърдят разследващите журналисти от Италия и обясняват, че в България седмично се внасят от 100 000 до 200 000 тона боклук, който се изгаря против всички правила за екология в Европа.

bulbulgnewsbgg.blogspot.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!