Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Водачката на ГЕРБ в НС “забравила” да декларира “Ягуар”, мъжът й “забравил” да плати 53 бона на град Смолян

даниела-дариткова-1

Припомняме скандал с Дариткова и мъжа й. Държавата забравя да си потърси 53 000 лв. от Никола Проданов- съпруг на новия председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.  

Парите са от натрупан наем за чайна в Пампорово. Това припомнят запознати в курорта след като узнаха кой е наследника на Цветанов в парламента. Областната управа в Смолян обаче закъсняла да внесе в съда иск срещу него.
Дългът е опростен. Решението за опростяването е на магистратите. Мотивът- изтекла давност. Проблемът започва във времето, когато тя е общинска съветничка в Смолян. А съпругът й държи чайната (143 кв. м) в зимния курорт, но престава да внася наема. Заведението е държавна собственост. Областната управа прекратява договора си с него. Но той продължил да държи чайната. Безплатно.


От управата се сетили да търсят парите чак два дни след като Дариткова е избрана за депутат. Законовият срок за вземанията обаче отминал и съдът отхвърли иска на администрацията да получи парите. “Чиновниците са реагирали прекалено късно”, пише в мотивите на магистратите.
За това време можели например да отдадат чайната под наем на друг. Проданов отсякъл: “Не давам изявления.” Малко след това Дариткова се прочува след проверка на Сметната палата, която установява, че е “забравила” да впише в имотната си декларация автомобил “Ягуар”, купен от мъжа й.
Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не й казал за колата.
Той пък й отговорил:
“Забравих.”
Дариткова е балдъза на бившия земеделски министър Мирослав Найденов прочул се повече като Миро Мършата който беше замесен във внос на 20 годишно говеждо месо в България.

bulbulgnewsbgg.blogspot.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!