Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът Борисов: От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите! (Като купим още 8 самолета – и най-висок в ЕС?)

От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите, ще слушаме бележките на критиците ни, когато те постигнат такива резултати. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той напомни, че освен това, международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ е повишила кредитния рейтинг и на България и посочи, че тази оценка е подарък за критиците на правителството и ГЕРБ. 

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния кредитен рейтинг на София от 'BBB- на 'BBB с положителна перспектива, съобщиха по-рано от Столичната община.  

Според анализаторите, след преминалите местни избори в управлението на София има приемственост, която ще осигури по-нататъшната финансова стабилност и поддържаната висока ликвидност. 

Международната кредитна агенция очаква Столична община да продължи да осигурява високото ниво на собствени приходи, както досега.

„Това са най-добрите отговори на най-голямата световна кредитна агенция, която оценява градовете и София от днес има най-високия рейтинг на всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици. Когато те постигнат такива резултати, правителството и държавата да имат най-високия рейтинг на Балканите, а и в сравнение с Русия, Турция и Унгария, а столицата ни да е на първо място сред всички останали, тогава още по-внимателно ще им слушаме критичните бележки. Но чак тогава“, добави още Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!