Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лоби на ДПС гласи Маргарита Попова за заместник на Цацаров или Гешев

.
Маргарита Попова Източник: БГНЕС

Маргарита Попова, вице-президент (22 януари 2012 до 22 януари 2017 г.) е гласена за заместник-главен прокурор или заместник на КПКОНПИ. За нейното ново кадрово амплоа настояват хора от ДПС и т.н. „библиотекарски кръг“. Това съобщиха за Фрог нюз източници от парламента и правителството.
Според тях хората на Доган постигнали негласно споразумение да подкрепят назначението на Иван Гешев за обвинител №1, а Сотир Цацаров за председател на мега антикорупционния орган. От движението обаче искали срещу това техни хора да заемат висши длъжности в двете важни и всесилни структури. Целта е да не се закачат хора и бизнесмени, свързани с бизнес интересите на кръга #Кой, както и да се придобива информация за определени икономически и политически субекти. 

Самата Попова напоследък много активно прави заявка за подобен пост, щедро хвалейки Гешев и Цацаров.

Тя бе считана за номинация на ДПС за вицепрезидент на Плевнелиев. След завършване на мандата през 2017 г. дори бе обсъждана като вариант за кандидат на движението за държавен глава. Пред журналисти тя не отрече такъв вариант и дори заяви, че това би било чест за нея. 

Името на Попова бе свързвано и с КТБ, където дъщерята и зетят на вицепрезидентката били крупни вложители, въпреки, че синдиците на банката ги бяха „пропуснали” в официалните списъци. Попова отрече, но лъсна истината, че имената на Константина Попова и съпругът й Евгени Танчев са в списъка на кредиторите на банката. 

Маргарита Попова е известен юрист. През 2016 г. защитава докторска научна степен в УниБИТ, известен още като „библиотекарския“. Ръководството на учебното заведение се свързва с ДПС от години и е наричано понякога „сарайско-библиотекарски кръг“.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!