Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БНТ и Георги Любенов грозно изманипулираха бивш премиер и зрителите

.

Бившият премиер и „син“ лидер Иван Костов гостува в сутрешно неделното студио на БНТ. Водещият Георги Любенов го посрещна по традиция сервилно. Разговорът започна с питането: ”Г-н Костов, добре дошли. Ако позволите да започнем с неполитически въпрос. Кои са най-важните теми в дневния ред на обществото?”

Костов: "Основната тема е правосъдието и върховенството на закона. Това тормози много хора. Както и натрупалите се и нерешавани дълго време въпроси в Министерството на социалната политика. И разбира се водата…". 

Любенов моментално атакува в нужната посока: Как водата, безводието – каква тема е за вас? 

Опасността е избегната: 1-та и 2-та по значимост теми са отсвирени. Там е минно поле... Водата е друго нещо - можеш да преливаш от пусто в празно, колкото искаш. Че хигиената, бита и цивилизования начин на живот са важни, няма спор. Но това не е причина да игнорираш в следващите 20 минути на разговора темата за правосъдието и върховенството на закона. Нарича се манипулация. Грозна, долна, нечистоплътна, угодническа 100-процентова манипулация. 

Това прави БНТ. Това прави Георги Любенов – доброволно или не. Това прави Кошлуков, който няколко месеца взимал с 40 на сто по-голяма заплата от полагаемата му се, но не забелязал… Бил разсеян или нещо от този род. 

Повелята е ясна: От екрана на БНТ да не се показва и чува нищо, което не се харесва на управляващите и прокуратурата. 

Възможно е, след подредените от Костов най-важни теми, в слушалките на Любенов да са му наредили: никакво правосъдие и върховенство на закона! Само за водата...

А може и предварително да е бил инструктиран. Все едно. Манипулацията е сторена, от което и БНТ, и някои водещи изглеждат жалки. Но пък са удобни. 

Апропо, още колко време ще лъскате... миналото с "БНТ на 60"? 

Деница Георгиева

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!