Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България подкрепя изхвърлянето на Русия от спорта

кралевb-30678-i-P9DKEPJd1eSSCDedv8z3

България подкрепя препоръката на Световната антидопингова агенция (WADA) за изхвърлянето на Русия от спорта за 4 години.Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който отново беше избран за член на УС на WADA.

“Предстои през следващите месеци да вземем много важни решения. Иска ми се по време на заседанията да направим така, че да не се допуска политическите интереси да влияят на взимането на решения. Важното в случая, за което и България настоява, е правата на чистите спортисти да не бъдат накърнени. Тоест, ако държавата понесе санкцията, руските атлети, които са доказано чисти, да могат да участват на всички състезания, включително на Олимпийски игри под неутрален флаг (б.р. руските лекоатлети са в такава ситуация от 2015 година).

Аз ще настоявам, когато се наказват държави да се мери с еднакъв аршин. Както разследваме Русия, така да разследваме и Норвегия, където всички ски бегачи и биатлонисти са “астматици”. Това е не по-малко скандален случай, заяви Красен Кралев.

Решението за Русия предстои да се вземе на 9 декември. Ако руската агенция бъде обявена в несъответствие с правилата на WADA, то в Русия няма да се провеждат никакви международни спортни събития за период от четири години.

Това означава отнемане на домакинствата на световните първенства по волейбол, хокей, както и финалът на Шампионската лига през 2021 година.

uniconbg.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!