Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Приоритети – повече джигити, по-малко деца? МВР ще купува 15 нови коли за по 300 хил. всяка. В страната има само ЕДНА детска линейка, която струва 150 хил. и е дарение

kiril

МВР ще купува 15 нови коли за по 300 хиляди всяка.

В страната има само ЕДНА детска линейка.

Тя струва 150 хиляди и е дарение.

Това коментира Кирил Симеонов във Фейсбук.

Темата за скъпите возила на МВР коментират експертите Йонко Иванов и Христо Радков. цитирани от Petel.bg

МВР стартира обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни поне 250 конски сили. Новите автомобили ще дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас.

Край на нелегалните гонки и джигитите по първокласните пътища у нас. Това се заканват от „Пътна полиция”, които искат 15 нови, бързи, немаркирани автомобили.

„Те ще трябва да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също така минималните изисквания, които са като критерии, те трябва да са минимум 250 конски сили”, обясни инспектор Мирослав Василев от ГДНП.

За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лева. В сумата влизало и оборудването.

„Освен камери за скоростните режими, същите автомобили ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните комуникационни средства за връзка”, заяви Василев.

Държавната агенция по безопасност на движението е „за“ закупуването на новите коли, уточниха от институцията за NOVA. Критериите, на които те трябва да отговарят обаче, били твърде високи за отпуснатата сума. „Бих се радвал на всеки един от колегите да може да ползва такива автомобили, типични за арабските държави. Но може би се доближаваме до колегите от Германия, от Австрия”, споделя Василев.

Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, за да се избегнат всякакви съмнения за корупция. Камерите щели да връщат клип назад, за да докажат извършеното нарушенията на джигитите.

„Съществува поговорката, че целта оправдава средствата. В този случаи целта не оправдава средствата. Ако беше направен анализ колко автомобила в страната биха могли да развиват такава скорост, защото МВР има такава статистика, и колко от притежателите – къде се намират, ще стане ясно дали има нужда от закупуването на такива автомобили. Трябва да разберем кое убива повече – най-лошите пътища в Европа, най-лошата организация на движение на Стария континент или скоростта”. Така Йонко Иванов от Съюзa на преподавателите по авто-мото подготовка коментира в студиото на „Събуди се” идеята за закупуването на 15 високоскоростни автомобила.

„От тези автомобили няма смисъл. Нека кажем, че според статистиката на „Пътна полиция”, вследствие на превишена скорост е загинал само 1 човек. Купуваме 15 автомобила за какво? Никой не казва каква е причината, за да ги купим. Притеснява ме и цената. В провинцията все още се използват немските автомобили, които са на по над 20 г. Новите са предимно в София. За тази цена, която ще се даде, могат да се закупят 160 нови автомобила. Дали така контролът няма да е по-добър?”, добави Христо Радков от Българско обединение на шофьорите.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!