Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руската армия изпробва комплекса „Кинжал“ за пръв път в Арктика (ВИДЕО)

Свръхзвуковата ракета е изстреляна от самолет МиГ-31К по наземна цел

Това е най-новият руски авиокомплекс, който включва самолетоносач МиГ-31К и хиперзвукова ракета, която е авиационна версия на ракетния комплекс "Искандер"

В Арктика за първи път изпробват комплекса „Кинжал“, предават TACC и Агенция "Фокус".

"Тестовете бяха извършени в средата на ноември. Свръхзвуковата ракета беше изстреляна по наземна цел, разположена на тренировъчния полигон "Пембой" от самолет МиГ-31К, излетял от летището в Оленегорск", каза един от събеседниците на агенцията.

Друг източник потвърди факта, че комплексът е бил изпробван, отбелязвайки, че "скоростта на ракетата достига 10 Мах". Руските военнокосмически сили не коментират информацията, предоставена от източниците на ТАСС.

„Кинжал“ е най-новият руски авиокомплекс, който включва самолетоносач МиГ-31К и хиперзвукова ракета. Според съобщения в медиите, ракетата „Кинжал“ е авиационна версия на ракетния комплекс "Искандер". В момента една ескадра МиГ-31К с хиперзвукови ракети е дислоцирана в Южния военен окръг на пилотно бойно дежурство.

За първи път за новите свръхзвукови ракети съобщи президентът на Русия Владимир Путин на 1 март 2018 г. Тогава той каза, че те могат да развиват скорост десет пъти по-висока от скоростта на звука, да преодоляват съществуващите противоракетни системи и да поразяват цели на две хиляди километра.

Благодарение на аеродинамичната си система на управление "Кинжал"-ите са в състояние да маневрират и да избягват опасните зони. Според заместник-министъра на отбраната на русия Юрий Борисов "Кинжал" на практика е нуязвим за отбраната на противника и притежава сериозна бойна мощ. Като основни цели на бойните ракети той открои големи кораби на противника.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!