Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Методи Лалов: Чиновниците са водещи, а общинските съветници - фигуранти

.
Методи Лалов Източник: БГНЕС

Предложението за увеличение на данъците показва управленската немощ на кмета Йорданка Фандъкова и на пришпореното мнозинство, което ще гласува мерките, смята председателят на групата на ДБ в общинския съвет на София.

"Заявката на Демократична България е правилникът на Столичния общински съвет (СОС) да бъде променен така, че общинските съветници да не са гумен печат на общинската администрация и на кмета, а те да решават въпросите на София, както е по закон и конституция", настоя председателят на групата на ДБ в СОС.

Той алармира, че комисиите в общината работят пришпорено, в недостатъчно на брой зали и без да могат да получават пълната информация и документи, въз основа на които да се вземат решенията.

"Това, което ще се случи при промяната на правилника в едни процедурни хитрости е, че ще получим още от същото и ще бъде като новите дрехи на царя. Имаме нужда от своевременно получаване на информацията, а не 3 дни преди съответното заседание", категорични са от обединението.

Методи Лалов изтъкна, че нагласата е сегашният правилник да бъде променен в техническите подробности, без да се получи съществена промяна. "Има страхотна криза на работата в Столичния общински съвет", предупреди той и запита защо се заседава в едни зали, в които има маси и столчета и няма един проектор, с който да се представят докладите.

В момента общинската администрация е водещата, а общинските съветници са просто едни фигуранти. Методи Лалов изказа притеснението си, че темата за промяната на правилника за работа на СОС ще бъде опорочена, след като всички политически сили са "яхнали метлата" при заявката на ДБ.

От ДБ направиха ясни заявки за промяна в правилника на СОС, но го правят заради категоричната заявка на ДБ - яхване на една тема, която ще бъде опорочена.

"Моля, изисквайте и следете какво правят тези хора, имаме конкретни предложения и дали те се изпълняват от останалите политически сили", призова Лалов журналистите.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!