Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Косово е най-големият склад за хероин

Най-големият склад за хероин се намира в Косово, а сред най-големите е и Санджак, заяви ръководителят на отдела за борба с наркотрафика в Службата за борба с организираната престъпност Душан Богосавлевич, пише сръбският вестник "Блиц".

Службите за борба с наркотрафика в Европа знаят, че Косово е най-големият склад, както това знае и полицията на мисията на ООН /ЮНМИК/. В Косово основният проблем са не само наркотиците, но също така и прането на пари, трафикът на оръжие и на хора", каза Богосавлевич.

Той обясни, че има три пътя, по които се прекарват кокаин, хероин и марихуана. "Кокаинът идва в Европа с кораби от Южна Америка по две дестинации - Португалия и Испания. Оттам се прехвърля в Западна Европа", обясни Богосавлевич.

"Единият път за трафик на хероин е от Афганистан през Турция, а вторият от Афганистан през страните от бившия СССР към Западна Европа. Ако минава през Турция, то Сърбия е част от този балкански път. Единият от пътищата е през Косово, Санджак, Централна Сърбия. Марихуаната е третият вид дрога, който идва от Албания, минава през Скадарското езеро и Черна гора и стига в Сърбия отново през Нови Пазар", каза още Богосавлевич.

От 2000 г. до 2005 г. в Сърбия са заловени 1 912 кг хероин, 32,3 кг кокаин, 11 000 кг марихуана, 28 кг хашиш и над 2 милиона таблетки екстази.

Източник/ци: Actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!